Jedan grad u Srbiji za Novu godinu mogao bi da bude u mraku - konačna odluka biće doneta do 15. septembra!

07.09.2022

13:16

0

Gradonačelnica ovog grada je podsetila da je već ugašeno dekorativno osvetljenje na objektima u kojima su gradske ustanove i institucije

Jedan grad u Srbiji za Novu godinu mogao bi da bude u mraku - konačna odluka biće doneta do 15. septembra!
profimedia-0412635352 - Copyright Profimedia

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da u Nišu neće biti novogodišnje rasvete, ukoliko bude bilo potrebe da se mere štednje struje i dalje primenjuju.

Sotirovski je rekla da će Grad Niš i preduzeća u tom gradu do 15. septembra imati plan uštede energije i podsetila da je već ugašeno dekorativno osvetljenje na objektima u kojima su gradske ustanove i institucije.

- Razgovarala sam s policijom o tome koliko je bezbedno da u pojedinim, manje prometnim ulicama i u pojedinim selima tokom noći bude isključena ulična rasveta na dva, tri sata ili od ponoći do šest sati ujutru - izjavila je Sotirovski prilikom posete dispečerskom centru niške Elektrodistrubicije.

Kako je kazala, narednih dana razgovaraće sa vlasnicima bilborda o njihovom gašenju tokom noći, a s privrednicima će se razgovarati o isključivanju svetlećih reklama.

- Zahvaljujući tome što smo s našim privatnim partnerom zamenili na javnoj rasveti oko 65 odsto ‘običnih’ svetiljki LED svetiljkama, ostvarili smo u julu uštedu od 100.000 kilovat sati - istakla je Sotirovski.

Grad Niš putem tendera ugovorio je zamenu 23.500 „običnih“ svetiljki s konzoricijum koji čine čine slovenačka firma „Resalta“ i beogradske firme „Emporio team“ i „Elgra vision“.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike