Sraman pokušaj krađe iz crkve kod Čačka: Lopov hteo da iznese novac i vredne relikvije iz božjeg hrama (FOTO)

25.08.2022

09:15

0

Lopov pokušao pajserom da razvali prozor na dva mesta, a kasnije ga je i kamenovao

Sraman pokušaj krađe iz crkve kod Čačka: Lopov hteo da iznese novac i vredne relikvije iz božjeg hrama (FOTO)
1661414680crkva-konjevici-lopov-obijena-fotorina1 - Copyright RINA

Sramna scena odigrala se protekle nedelje u crkvi posvećenoj Svetih cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići. Za sada još uvek nepoznati počinioci pokušali su da iz božjeg hrama iznesu vredne relikvije, kao i novac koji vernici ostavljaju ispred oltara.

- Krenuli smo da se pričestimo u crkvu u našoj parohiji kao što to svake godine činimo, ali nažalost nisu nam dopustili, reki su nam da se dogodio pokušaj krađe. Saznali smo da je lopov pokušao pajserom da razvali prozor na dva mesta gde se i vide oštećenja, a kasnije ga je i kamenovao. Hvala dragom Bogu da se sve to završilo u najboljem redu, pa je neuspeli kradljivac ostao uskraćenih ruku i pobegao u nepoznatom pravcu - kazala je Milica P.

Zbog ovakvog incidenta na božijoj kući u naselju Konjevići pričinjena je manja materijalna šteta, a parohijani ostali šokirani događajem.

RINA
 

Međutim, ovo je drugi slučaj zabeležen u čačanskom kraju, da lopovi pokušavaju da iz hramova ukradu vredne materijalne stvari.

- To se isto desilu pre više od mesec dana u crkvi na Ljubiću, kada je lopov ušao u hram, prekstio se, celivao ikonu, a zatim odneo kutiju sa novcem koji se skuplja za operaciju bolesne dece, kupovinu odeće ili hrane za ugrožene. Ljudima kao da više ništa nije sveto. Zgražava me činjenica da se neko osmelio da uđe i crkvu i učini tako nešto - dodala je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike