Inspekcija zatvorila vilu u Subotici koja je pružala smeštaj ilegalnim migrantima

22.08.2022

19:56

0

Vila nije ispunjavala zakonske propisa za rad, odnosno smeštaj migranata osumnjičenih za krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi

Inspekcija zatvorila vilu u Subotici koja je pružala smeštaj ilegalnim migrantima
profimedia-0393855840 - Copyright Profimedia

Zajedničkom akcijom policije, bezbednosne agencije i inspekcijskih službi, a na incijativu načelnika Severnobačkog okruga, danas je obavljena još jedna akcija koja ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti za građane na krajnjem severu Vojvodine.

Ovom prilikom izvršena je kontrola objekata koje pružaju uslugu smeštaja (prenoćišta) osobama koje ilegalno borave u Srbiji, te je zbog toga, javnosti dobro poznat objekat - vila na Paliću, zatvoren, kako se navodi zbog neispunjavanja zakonskih propisa za rad, odnosno smeštaj migranata osumnjičenih za krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

- Predmet kontrole, hapšenja i daljeg transporta sa teritorije Severnobačkog okruga, su svi strani državljani koji su ilegalno ušli u Republiku Srbiju. U Subotici razbijen je veći broj  krijumčarskih bandi. Samim tim poslate su jasne poruke svima koji krše zakone Republike Srbije - poručio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.

Kako je naveo Šoralov, uskoro počinje nova školska godina, posebno pojačane kontrole biće u blizini obrazovnih ustanova. Cilj zajedničke aktivnosti institucija, jeste poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih građana.

Po rečima Šoralova, trenutno u Suboticu pristiže oko 70 odsto regularnih migranata (koji su legalno ušli u Srbiju ili su odmah po ulasku u našu zemlju regulisali pravni status izražavanjem namere da zatraže azil) i oko 30 odsto iregularnih migranata (koji su ilegalno ušli u Srbiju, oni ili ne poseduju nikakav dokument ili nisu zatražili azil).

- Svaki iregularni migrant ili osoba koja im pomaže u "slobodnom kretanju" biće lišen slobode, što znači da će svaki takav migrant biti sproveden do Prihvatnog centra, a krijumčar u policijski pritvor - naglasio je Šoralov.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: subotica.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike