Spas za žedne meštane i suve voćnjake srpske Toskane: Kopaju se dve nove bušotine pitke vode u Topoli - radovi počinju za sedam dana!

11.08.2022

16:42

0

Na otežano vodosnabdevanje u velikoj meri uticao je izuzetno sušan period i smanjen dotok vode

Spas za žedne meštane i suve voćnjake srpske Toskane: Kopaju se dve nove bušotine pitke vode u Topoli - radovi počinju za sedam dana!
16602326261619080960vranici-fotorina-bez-vode-ilustracija-fotorina1-830x0 - Copyright RINA

Duže od mesec dana meštani sedam sela u okolini Topole i varošice muče muku sa nedostatkom vode. Snalaze se kako mogu i moraju, ali iz dana u dan postaje sve teže. 

Tvrde da ova situacija nije trenutna, već predstavlja višedecenijski problem koji bi mogao da bude rešen iskopavanjem dve nove bušotine.

- Završena je javna nabavka za izradu još dve dubinske bušotine u opštini Topola za dodatne količine pitke vode. Radiće se dubina do 120 metara. Bušotine se rade prema studiji koju je za opštinu uradio institut Jaroslav Černi 2014-2015. godine, na osnovu kojeg su završene Krečane 2 i 3, rekao je Dragan Jovanović član opštinskog veća za infrastrukturu u opštini Topola.

Dve nove pozicije, jedna je u koritu reke Kamenice to je u mesnoj zajednici Bor, druga je Oplenačka greda.

- Radni zadatak je najmanje 3.5 litra vode u sekundi po bušotini, u roku od sedam dana krećemo sa radovima, dodaje Jovanović.

Na otežano vodosnabdevanje u velikoj meri uticao je izuzetno sušan period i smanjen dotok vode, a najteža situacija je u selima koja su na gradskom sistemu vodosnabdevanja jer se dešava da vode nema i po pet-šest dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike