24SEDAM KRALJEVO Zahvalnice gradonačelnika najboljima od najboljih

15.07.2022

09:27

0

Autor: 24sedam

Za nagrade koje su osvojili, učenicima je, i ove godine, Grad priznanje odao zahvalnicama

24SEDAM KRALJEVO Zahvalnice gradonačelnika najboljima od najboljih
DSC_2860 - Copyright Grad Kraljevo

Kraljevo ne treba da brine za svoju budućnost – uverimo se svaki put na dodeli zahvalnica za uspehe koje kraljevački osnovci i srednjoškolci postignu na republičkim takmičenjima. Svečana sala Gradske uprave grada Kraljeva, na dodeli zahvalnica po završetku i ove školske godine, zaista je bila  – svečana. Ovenčana mladim ljudima koji su, reći će neko „samo radili svoj jedini posao – išli u školu i učili“. Ali to „samo“ su, na radost i ponos njihovih roditelja, nastavnika, direktora škola, Grada i Školske uprave, zapravo, brojna prva, druga i treća mesta, na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, fizike, geografije, matematike, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, tehnike i tehnologije, muzičke kulture, hemije, energetske elektronike, osnova elektrotehnike, elektronike, fizičkog vaspitanja, koja je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Za nagrade koje su osvojili, učenicima je, i ove godine, Grad priznanje odao zahvalnicama. Da cene trud i rad kraljevačkih učenika, na svečanosti organizovanoj za i zbog njih, poručili su im gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković, koji su zahvalili i njihovim nastavnicima koji su ih do pobeda i vodili.

Ovi mladi ljudi vrlo ozbiljno shvataju svoje zadatke i, iako im neki predmeti baš „idu“, ulažu još truda i napora da budu najbolji među najboljima. Nastavnicima, kako kažu, dodatno uloženo vreme u njihovo obrazovanje ne predstavlja obavezu više, već čast i ponos – što su, iz godine u godinu, deo uspeha koji ne prolazi nezapaženo.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je podsetio na to da je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojena odluka o ustanovljenju Vidovdanske nagrade, koja će, od naredne godine, onima koji se sa republičkih takmičenja koja organizuje Ministarstvo prosvete vrate sa medaljama doneti novčanu nagradu.

„To je plod saradnje Školske uprave, direktora osnovnih i srednjih škola, nastavnika i Grada, jer smo shvatili značaj pomoći toj deci. Veoma je važno da nagrada bude dodeljena na veliki srpski praznik Vidovdan i baš u periodu letnjeg raspusta, tako da deca novac mogu da iskoriste da odu na odmor, ali i da kupe knjige odnosno ono što im je potrebno za dalje napredovanje i učenje“, rekao je gradonačelnik dodajući da očekuje da će ovogodišnji najbolji to biti i dogodine, ali da će motivisati i drugu decu da se takmiče i osvoje nagrade.

Prema rečima rukovodioca Školske uprave Kraljevo Bojane Marinković, takmičarski uspesi osnovaca i srednjoškolaca već dovoljno govore o kvalitetu obrazovanja u kraljevačkim osnovnim i srednjim školama, a tu je i nedavni uspeh učenika Medicinske škole, koji su na drugom mestu po porolaznosti na prijemnom ispitu na beogradskom Medicinskom fakultetu. Kako je istakla, cilj je da se promovišu znanje i talenat učenika, ali i istrajnost i ambicioznost nastavnika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike