Havarija na transportnoj cisterni, umesto u silose, brašno otišlo u nebo! Čačani očajni, uništeni im voćnjaci: Zabelelo se kao u decembru!

15.07.2022

11:54

0

Vlasnik pekare potvrđuje da je došlo do ispuštanja brašna u atmosferu

Havarija na transportnoj cisterni, umesto u silose, brašno otišlo u nebo! Čačani očajni, uništeni im voćnjaci: Zabelelo se kao u decembru!
1657877784cacak-brasno-na-ulici-fotorina3 - Copyright RINA

Neverovatan prizor dočekao je stanovnike koji žive u Ulici 5 u čačanskom naselju Suvi Breg. Ispred njihovih očiju ovog jutra sve je bilo belo kao da je pao sneg usred zime. Ipak, nisu u pitanju snežne padavine već belo brašno koje je pokrilo ulicu, dvorišta i automobile.

Do ovog incidenta došlo je usled havarije na transportnoj cisterni koja je brašno pretovarala u silose obližnje pekare. Meštani kažu da ovo nije ni prvi, ni jedini problem ove vrste sa kojim se suočavaju.

- Preko puta naše kuće su silosi koje oni pune brašnom. Mi godinama imamo strašne probleme, izlazila je inspekcija ali niko ne da ni pet para za to. Ceo voćnjak i dvorište su beli, to je čudo neviđeno. Kamioni stalno prolaze ulicom, cisterne se prazne, lupaju čekićima i danju, a nekada su i noću to radili. Ja razumem da ljudi moraju da rade, ali ne ovako. Pakao su nam od života napravili - kaže za RINU jedan od stanara Ulice 5.

Vlasnik pekare potvrđuje da je došlo do ispuštanja brašna u atmosferu, ali da nema razloga za brigu jer se radi samo o običnom brašnu koje se koristi u svakodnevnoj proizvodnji.

- Kod istovara cisterne sa brašnom, sistem je takav da se kompresorom naduva cisterna i onda se pod tim pritiskom puni silos. Onda se cisterna podigne, to je visina nekih 12 metara. Međutim, jutros je pukao dihtung na cisterni i brašno izduvao napolje. Vozač je to odmah primetio, ali dok je on stigao da ga isključi brašno je već izašlo. Izgleda neprijatno, ali je viša sila u pitanju. Čovek je nemoćan u ovakvim situacijama - rekao je Dobrivoje Matijević, vlasnik.

Na žalbe o buci, vlasnik pekare kaže da oni ne koriste Ulicu 5 za transport svoje robe, kao i da je na teren izlazila inspekcija koja je merila jačinu buke, ali da je sve prema propisima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike