24SEDAM KRALJEVO Radionica za vokalne soliste

13.07.2022

10:49

0

Autor: 24sedam

Svi polaznici radionice dobijaju sertifikat

24SEDAM KRALJEVO Radionica za vokalne soliste
Kraljevo - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Kulturni centar „Ribnica” poziva mlade talentovane pevače na radionicu za voklane soliste koju će voditi Danka Stojiljković. Radionica se organizuje u okviru Festivala „Zlatne harmonike Kraljeva” 29. jula 2022. godine u Svečanoj sali Gradske uprave od 10.30 do 15.00. Korepetitor na harmonici je Milorad Murganić.

Na radionici će biti obrađene specifičnosti izvođenja narodnih pesama, kao što su stil, interpretacija, značaj dikcije, pravilno disanje, podela strofa i karakteristike ukrašavanja melodije u zavisnosti od geografskog porekla pesme. Svi polaznici radionice dobijaju sertifikat. Na predlog vokalnog pedagoga Danke Stojiljković, dvoje mladih pevača, koji su pohađali radionicu, nastupiće u revijalnom delu večernjeg koncerta na Festivalu “Zlatne harmonike Kraljeva” 29. jula na Trgu srpskih ratnika.

Pravo učešća na radionici imaju pevači starosti od 16 do 30 godina. Prijavu za radionicu  možete poslati na mejl [email protected] do 25. 7. 2022.

Slobodanka Danka Stojiljković (1969) je vokalna solistkinja. Snimila je više od 80 tradicionalnih, starogradskih pesama i romansi za Fonoteku Radio Beograda i Radio Novog Sada. Od 2000. godine zaposlena je u Radio Beogradu kao muzički urednik Beograda 202, a od 2018. godine radi na mestu glavnog i odgovornog urednika tematskog internet kanala Radio Beograda ,, RTS pletenica’’.

Za PGP-RTS je snimila pet samostalnih albuma sa tradicionalnim, komponovanim, starogradskim pesmama i romansama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike