Kruševac dobio kvantnu sobu za lečenje osoba sa invaliditetom najsavremenijom metodom

12.07.2022

13:53

0

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je blizu 900.000 dinara za ovu sobu

Kruševac dobio kvantnu sobu za lečenje osoba sa invaliditetom najsavremenijom metodom
kvantnba soba krusevac jutjub rtv krusevac (8) - Copyright Printscreen/YouTube/RTV Kruševac

U Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama u Kruševcu danas je otvorena Kvantna soba za čije je opremanje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo blizu 900.000 dinara.


Kvantna soba predstavlja najsavremeniji oblik terapije nanotehnologijom, a otvaranju su prisustvovale ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.
Printscreen/YouTube/RTV Kruševac
 

Kisić je rekla da resorno ministarstvo kontinuirano podržava rad svih udruženja i saveza osoba sa invaliditetom na teritoriji Srbije i dodala da je, kada je u pitanju Kruševac, u prethodnoj i ovoj godini za aktivnosti 10 udruženja opredelilo ukupno preko pet miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Printscreen/YouTube/RTV Kruševac
 

Kisić je istakla da je prošle godine uz podršku resornog ministarstva, a u saradnji sa Udruženjem građana "Start za decu" kroz projekat "Bajka na talasima", Kvantna soba otvorena i u Leskovcu u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "11. oktobar", te da je ministarstvo na osnovu odličnih rezultata terapije i zadovoljstvo korisnika pokrenulo opremanje takve sobe i u drugim gradovima, kao što je Kruševac.

Direktorka Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama Nevena Lazarević zahvalila je ministarstvu na podršci i istakla da ova soba neće biti namenjena samo deci i osobama sa invaliditetom koji koriste ovaj boravak, već i ostalim građanima Kruševca.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović navela je da je otvaranje Kvantne sobe pravi primer dobre saradnje Ministarstva i Grada Kruševca.

Printscreen/YouTube/RTV Kruševac
 

Predsednik udruženja "Start za decu" Aleksandra Grdinić zahvalila je svima na interesovanju za projekat i podršci ministarstva za realizaciju.

Prema njenima rečima, Kvantna soba predstavlja najsavremeniji oblik terapije nanotehnologijom koji može da se koristi uz sve konvencionalne terapije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike