24SEDAM MALI ZVORNIK Izgradnja mosta u Donjoj Trešnici u fazi završetka

21.06.2022

10:54

0

Autor: 24sedam

Predviđena je i izrada regulacije korita reke Boranje, u dužini od po 50 metara uzvodno i nizvodno od mosta

24SEDAM MALI ZVORNIK Izgradnja mosta u Donjoj Trešnici u fazi završetka
IMG-ba3fc80b54e415cdafc6dfeedb057559-V - Copyright Opština Mali Zvornik

U mesnoj zajednici Donja Trešnica u toku je izgradnja mosta na reci Boranji, nedaleko od mesta na kojem je ranije postojao most, koji je usled bujičnih poplava više puta rušen i obnavljan.

Izgradnju objekta finansira lokalna samouprava, koja je za ovu namenu iz budžeta opštine izdvojila 45.472.099,80 dinara, sa PDV-om.

U okviru glavnih radova izgrađena je betonska konstrukcija mosta, dužine 21 metar i ukupne širine 8.40 metara, sa kolovozom širokim 6 metara i dve pešačke staze od po 1.20 metara.

Predviđena je i izrada regulacije korita reke Boranje, u dužini od po 50 metara uzvodno i nizvodno od mosta.

Radovi uključuju čišćenje terena, geodetsko obeležavanje tačaka i snimanje izvedenih objekata, kopanje i nasipanje terena, te ugradnju šljunčano – peščane podloge i kamene obloge.

Završetak izgradnje mosta moguć je znatno pre zvaničnog roka, 01. avgusta tekuće godine, budući da su već sada radovi pri kraju.

Izvođač izgradnje mosta na reci Boranji u Donjoj Trešnici je grupa ponuđača koju čine 4 preduzeća, „Ekstra – auto transport“ doo iz Vrbasa, „Freyssinet Srbija” Beograd – Novi Beograd, „Hidrogradnja – inženjering“ doo iz Čučuga i „Bricken“ doo iz Novog Sada.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike