24SEDAM KRALJEVO Gradi se nova industrijska zona između Kraljeva i Čačka

26.06.2022

14:09

0

Autor: 24sedam

Predsednik je najavio da će auto-put do Kruševca biti završen pre kraja godine

24SEDAM KRALJEVO Gradi se nova industrijska zona između Kraljeva i Čačka
Kraljevo - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete Rasinskom okrugu, obišao je radove na izgradnji Moravskog koridora, deonice Pojate-Preljina odnosno radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave, koji se nalazi na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca.

Tom prilikom, predsednik je najavio da će auto-put do Kruševca biti završen pre kraja godine.

„To je važno za Kruševac, ali i Ćićevac i Varvarin, kao i za Trstenik, koji će uskoro biti povezan, Vrnjačku Banju, Čačak, Kraljevo. Vredno radimo i za godinu i po dana i ta deonica auto-puta je gotova, uz istovremeno Čačak-Požega. Još treba da uradimo obilaznicu oko Kragujevca i da ga spojimo brzom saobraćajnicom sa Mrčajevcima, Katrgom, da bismo mogli da imamo izlaz do Čačka i Kraljeva, a Kragujevac je već spojen sa Koridorom 10“, kazao je predsednik Vučić i dodao:

„Ovo je velika prilika za jednu industrijsku zonu ovde i između Čačka i Kraljeva, za dve ili tri velike fabrike, gde bismo mogli sve ljude u Pomoravlju koji žele da rade da zaposlimo, da mogu da žive pristojno i da deo ljudi počne da se vraća u ove krajeve.“

Predsednik je čestitao svima koji su uključeni u izgradnju ovog, kako je rekao, najsavremenijeg auto-puta u Srbiji, na tome kako teku radovi, naglasivši da je od 3.600 radnika – 1.700 iz Srbije.

Kako je rečeno prilikom obilaska, deonica od Kraljeva do Čačka bi trebalo da bude završena početkom 2024. godine, a onda se očekuje da će Kruševac i Kraljevo biti spojeni 2025.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je sa predstavnicima lokalnih samouprava iz ovog dela naše zemlje prisustvovao obilasku radova sa predsednikom Srbije, ističe veliki značaj izgradnje Moravskog koridora za Grad Kraljevo i Kraljevčane. Završetak deonice od Preljine do Adrana, tokom naredne godine, omogućiće da put od Kraljeva do Beograda traje svega sat – sat i petnaest minuta. Grad Kraljevo će tako, uz Beograd i Niš, biti treći grad koji će imati i aerodrom i auto-put.

Obilasku radova su prisustvovali i ambasadori Velike Britanije, SAD i Turske, kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, kao i predstavnici konzorcijuma kompanija Behtel-Enka, koji izvodi radove.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike