24SEDAM VLADIMIRCI Donacija Ministarstva prosvete za srednju školu

16.06.2022

11:18

0

Autor: 24sedam

Škola je verifikovala dva nova obrazovna profila za narednu školsku godinu

24SEDAM VLADIMIRCI Donacija Ministarstva prosvete za srednju školu
Screenshot 2022-06-23 131645 - Copyright Opština Vladimirci

Iz vladimiračke srednje škole opet stižu lepe vesti. Donacije sustižu jedna drugu. Ministarstvo prosvete i evropska investiciona banka obezbedili su ovaj put donaciju u vidu uvođenja interneta u svakoj učionici na nivou cele škole, sa zadovoljstvom kaže direktor ove škole Milan Isailović:

“Reč je o izuzetno vrednoj donaciji gde se uz rečeno nalaze i posebni pojačivači u svakoj učionici a uz opremu i kompletne radove na ovim poslovima finansira donator. Sada će rad profesora biti osavremenjen a tabla zamenjena elektronskom prezentacijom nastave putem monitora od 27 inča. Time će i interesovanje učenika biti znatno veće pošto će sada moći da prate nastavu uz mogućnosti da je snime i to iz svih predmeta. Ne treba trošiti reči koliko će i sam wi-fi značiti našim učenicima. Sama donacija vredna je 250 000 evra kao dokaz da se i u malim sredinama može zavredeti velika donacija”.

Iz ove ustanove i vest za sve koji u dolazećem upisu traže svoje mesto. Škola je verifikovala dva nova obrazovna profila za narednu školsku godinu. Prvi je profil trećeg stepena “mehaničar-vozač motornih vozila” uz besplatno polaganje vozačkog ispita. Drugi profil je “zavarivač” po potražnji bukvalno najpotrebniji brojnim firmama a u ovoj školi se nadaju da će ovo atraktivno zanimanje privući i učenike iz drugih opština.

U Posavotamnavskoj srednjoj školi ne zaboravljaju istaći odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, timom koji  vodi Goran Zarić, a koja se pobrinula da obezbediti ogradu oko škole i iseli neprimerenu koloniju tik uz školu, te za izradu sportskog terena, a time će uređenje školskog dvorišta biti kompletirano, gde će u prvom planu biti bezbednost učenika i bogati vannastavni sadržaj.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Vladimirci koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike