24SEDAM VLADIMIRCI Potpisana dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine

17.05.2022

10:46

0

Autor: 24sedam

U prethodnom periodu, opština Vladimirci konkurisala je po osnovu dva javna konkursa koje je raspisalo Ministarstvo i na osnovu kojih su opštini Vladimirci odobrena finansijska sredstva za realizaciju dva projekta

24SEDAM VLADIMIRCI Potpisana dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine
Screenshot 2022-06-23 124542 - Copyright Opština Vladimirci

Dana 13. maja 2022. godine u Palati Srbija opština Vladimirci potpisala je dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine koje zastupa ministarka Irena Vujović.

U prethodnom periodu, opština Vladimirci konkurisala je po osnovu dva javna konkursa koje je raspisalo Ministarstvo i na osnovu kojih su opštini Vladimirci odobrena finansijska sredstva za realizaciju dva projekta.

Na osnovu potpisanog Ugovora o sufinansiranju realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini na teritoriji opštine Vladimirci, od strane Ministarstva odobrena sredstva iznose 4.507.800,00 dinara dok je učešće opštine 1.126.950,00 dinara, tako da je ukupna vrednost projekta 5.634.750,00 dinara.

Ovim projektom predviđeno je uređenje parcele koja se nalazi iza zgrade Opštine na kojoj se nalaze objekti koji datiraju iz perioda sa kraja XIH i početka XX veka. Planiranim radovima će biti revitalizovana lokacija i prilagođena nameni etno parka. Radovi koji su predviđeni da se izvedu odnose se na izgradnju pešačkih staza i postavljanje mobilijara, izgradnja fontane, adaptacija postojećih objekata, formiranje zone sa kaskadama amfiteatra i postavljanje pozornice na otvorenom.

Istog dana, potpisan je i Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini na teritoriji opštine Vladimirci.

Ovaj projekat odnosi se na sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju nesanitarne deponije u Debrcu. Nakon realizacije ovog projekta nesanitarna deponija biće sanirana i očišćena, zaštitiće se zdravlje ljudi koji žive u blizini, stvoriće se uređen prostor i na ovaj način će se pokazati odgovornost prema prirodi i očuvanju životne sredine.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 2.250.000,00 dinara. Odobrena sredstva od strane Ministarstva iznose 1.800.000,00 dinara, dok učešće opštine u realizaciji ovog projekta iznosi 450.000,00 dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Vladimirci koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike