Kanalska obala u Bezdanu u novom ruhu dočekuje leto: "Ovako nije ni u Nemačkoj" (FOTO/VIDEO)

02.06.2022

14:59

0

Autor: 24sedam

Proteklih dana završeni su radovi na kompletnom uređenju kanalske obale u Bezdanu, koja je dobila potpuno novo ruho

Kanalska obala u Bezdanu u novom ruhu dočekuje leto: "Ovako nije ni u Nemačkoj" (FOTO/VIDEO)
bezdan (13) - Copyright 025.rs

Proteklih dana završeni su radovi na kompletnom uređenju kanalske obale u Bezdanu, koja je dobila potpuno novo ruho. Danas je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, sa saradnicima obišao ovu lokaciju kako bi se uverio da su radovi završeni na opšte zadovoljstvo Gradske uprave, ali i samih meštana Bezdana.

- Zajedno sa ljudima iz Mesne zajednice, ljudima iz Bezdana, došli smo, obišli ovaj deo i složili se da krenemo u samu izgradnju, pre svega, teniskog terena, koji je, evo, dobio i novi asfalt, novu mrežu, tako da će Bezdanci moći da nastave na puno lepšem i boljem terenu da igraju tenis. Pored terena za tenis, kompletno je urađen novi pič teren za mali fudbal, sa veštačkom travom. Nakon toga, pristupili smo i rekonstrukciji ovog odbojkaškog terena za odbojku na pesku, koji je bio u dosta lošem stanju - rekao je Ratković.

 

Gradonačelnik Ratković izrazio je zahvalnost Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Bezdan, na nesebičnoj pomoći i podršci pri realizaciji navedenih radova. Naveo je da su, putem participativnog budžetiranja, prošle godine Bezdanci izabrali da na ovom prostoru dobiju košarkaški teren, a ove godine i teretanu na otvorenom. Pored toga, svi meštani, ali i gosti ovog naseljenog mesta, u letnjem periodu moći će da se opuste i uživaju u druženju na obali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

 

- Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, kompletno smo nabavili ležaljke, suncobrane i opremu za ovaj teren za odbojku na pesku - istakao je gradonačelnik.

Ratković je istakao da su pre dva meseca završeni rasveta i asfaltiranje trotoara i izrazio lično zadovoljstvo time kako sada izgleda kanalska obala u Bezdanu. Najavio je da je u planu da se u narednom periodu izvrši i izmuljavanje kanala, kako bi ugođaj bio potpun.

Svoje oduševljenje izgledom kanalske obale ne kriju meštani Bezdana, kako oni koji već dugo stanuju u ovom naseljenom mestu, tako i stranci koji su odlučili da se ovde trajno nastane. Hanc Šumaher, koji već 4 godine živi u Bezdanu, svedoči o tome da je čak i u njegovoj rodnoj Nemačkoj teško pronaći ovakvu prirodnu oazu.

- Fenomenalno, stvarno, da, apsolutno. Hoću puno, puno da se zahvalim gospodinu gradonačelniku, super, stvarno super!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike