Panika u selu Strmac kod Priboja - meštani strahuju da je požar podmetnut: Vatra potpuno progutala nekadašnju školu (FOTO)

09.05.2022

16:09

0

Autor: J.B.O.

Sumnjamo da je požar namerno podmetnut i da zgrada nije izgorela sama od sebe - ističu meštani pribojskog sela

Panika u selu Strmac kod Priboja - meštani strahuju da je požar podmetnut: Vatra potpuno progutala nekadašnju školu (FOTO)
16521077631082271_1642418803-cacakpozaretnokucafotorina16_ff - Copyright RINA

Tokom noći potpuno je izgoreo objekat u selu Strmac u okolini Priboja u kom se nekada nalazila škola, koja je svojevremeno bila i zvanično proglašena za najlepšu seosku školu u Srbiji. Selo se nalazi na granici sa Bosnom i Hercegovinom, pa su na lokalizaciji vatre učestvovali vatrogasci iz Rudog i Priboja. Meštani su noć proveli u strahu, plašeći se novih požara.

- Sumnjamo da je požar namerno podmetnut i da zgrada nije izgorela sama od sebe. Pre dva dana polupana su stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Nadamo se da će počinioci ovog dela biti uhvaćeni i strogo kažnjeni jer mi u suprotnom nećemo imati miran san - kažu meštani.

Nekada je ovu školu pohađalo oko 300 đaka, ali zbog malog broja novih učenika nije u funkciji duže od dve decenije. Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, primio je danas delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju ovog slučaja.

- Sredstvima Opštine škola je pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, a sada će biti urađeno obnavljanje objekta, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput Škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave, ne samo pribojskih školaraca - naglasio je Rvović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike