Veliki požar kod Čačka: Dim "divljao" nad selom, meštani bili u strahu da se vatra ne proširi do njihovih kuća (VIDEO)

04.05.2022

17:28

0

Autor: J.B.O.

Uplašili smo da vatra ne dođe do naših objekata, plamen se brzo širio - rekli su meštani

Veliki požar kod Čačka: Dim "divljao" nad selom, meštani bili u strahu da se vatra ne proširi do njihovih kuća (VIDEO)
16516778751625682430cacak-pozar-milicevci-fotorina9 - Copyright RINA

U selu Trbušani pored Čačka tokom popodnevnih sati došlo je do većeg požara kada se na jednoj od livada zapalilo nisko rastinje. Meštani su ugledali gust dim i kako kažu, odmah shvatili da gori u blizini njihovih domova.

- Uplašili smo da vatra ne dođe do naših objekata, plamen se brzo širio, a dim nadvijao nad selom. Na lice mesta su odmah došli vatrogasci koji su brzo uspeli da lokalizju požar. Stigla je i ekipa Hitne pomoći, ali hvala Bogu za njihovom intervencijom nije bilo potrbe - rekao je meštanin iz sela Trbušani.

Još uvek nije poznato šta je izazvalo vatru u selu pored Čačka, a za sada se pretpostavlja da je u pitanju nesavesno ponašanje pojedinca.

- Deluje nam da se neko oglušio o sve moguće apele i ponovo palio nisko rastinje, pa se vatra proširila na čitavu livadu. Na nadležnima je svakako da utvrde tačan uzrok požara - dodaju meštani.

Sa toplim danima počinje sezona šumskih požara, a u okolini Čačka često dolazi do njih. U selu Milićevci već su registrovani prvi požari ove godine, a danas je došlo do jednog manjeg kada se iz za sada neutvrđenih razloga prvo zapalio, a zatim u potpunosti izgoreo bager.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike