"Video sam da je dim svuda, a onda i vatru u cimerkinoj sobi, odmah sam počeo da bežim": Požar je buknuo nekoliko metara od Filipa (FOTO)

15.04.2022

14:01

0

Autor: Maja Kostić

Jedan od stanara Studentskom domu u Nišu, Filip Stojković, je za 24sedam ispričao kako je doživeo dramatičan požar

"Video sam da je dim svuda, a onda i vatru u cimerkinoj sobi, odmah sam počeo da bežim": Požar je buknuo nekoliko metara od Filipa (FOTO)
požar niš (3) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Jedan od stanara Studentskom domu u Nišu, Filip Stojković, je za 24sedam ispričao kako je doživeo dramatičan požar koji se događao na svega nekoliko metara od njega.

- Upalila se soba pored moje. Ja sam u jednom trenutku osetio dim. Kada sam otvorio vrata video sam da je dim svuda i video sam vatru u cimerkinoj sobi. Istrčao sam u brzini, ništa nisam poneo sa sobom osim telefona. Ubrzo se uključio alarm , odmah su svi krenuli da se evakuišu. Svi su napolju i dobro su - kaže jedan od stanara doma Filip Stojković.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, uzrokovao je punjač za telefon ili laptop koji je ostavljen upaljen u jednoj od soba, saopštio je danas direktor Studentskog centra u Nišu.

- Požar je izbio na 7. spratu takozvanog paviljona četiri i u tom trenutku je u paviljonu bilo 300 studenata. Prvo su požar krenuli da gase tri radnika, do dolaska vatrogasnih jedinica - saopštio je direktor Studentskog centra u Nišu Raša Rajković.

Vatra je izbila u sobi jedne studentkinje koja u tom trenutku nije bila prisutna, ali je ostavila uključen punjač za telefon ili laptop.

Inače, u gašenju požara na sedmom spratu učestvuje i vatrogasni kran.

U požaru niko nije povređen, svi su brzo evakuisani, ali su se trojica radnika koji su prvi pritekli u požar, nagutali dima, pa su zbrinuti u Urgentnom centru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike