Koštanka je srpska rekorderka: Krava iz sela pokraj Bajine Bašte šokirala veterinare - ona je jedna u milion!

14.04.2022

05:19

0

Autor: J.B.O.

Kako je objasnio veterinar Aleksandar Veljanovski, krava je situaciju sama iznela bez ičije pomoći

Koštanka je srpska rekorderka: Krava iz sela pokraj Bajine Bašte šokirala veterinare - ona je jedna u milion!
1649846189krava-kostanka-cetvoro-fotorina1 - Copyright RINA

Koštanka iz Bajine Bašte koja je u vlasništvu porodice Glišić, a koja je stigla iz sela Košlje kod Ljubovije, prava je rekorderka. Ona je dan pre nego što je ušla u deveti mesec, na svet donela ni manje ni više već - četiri zdrava teleta. Treba napomenuti da je prava retkost da jedna krava oteli i dvoje teladi.

Kako je objasnio veterinar Aleksandar Veljanovski, krava je sve to sama iznela bez ičije pomoći.

- Bez bilo kakvih problema i poteškoća na svet je donela četiri teleta svi zdravi i pravi, od kojih su troje žensko i jedno muško. Seme koje se koristi za široku populaciju omatičenih grla centra za omatičenje iz Velike Plane doprinelo je da to protekne bez ikakvih komplikacija. Ja se veterinom bavim skoro 20 godina, i ovo je rekord u mojoj karijeri. Verovatnoća da krava oteli četvoro i to da su svi zdravi je jedna u milion objasnio je Veljanovski.

Iako su Glišići prevalili ogroman put, kako bi stigli do krave Koštanke, nisu štedeli ni pare, platili su je 1.200 evra koliko su i vlasnici tražili. Glišići se nisu cenkali, jer im se na prvi pogled dopala.

- Iskreno zadesilo nas je pravo iznenađenje, nismo očekivali toliko prinova, kada su rekli veterinari da pored jednog teleta ima još, umalo sa nogu nismo pali. Kada smo videli da je naša krava nas svet donela četvoro, kroz šalu smo rekli dosta je. Morali smo videti šta ćemo sa njima zbog malo prostora - kazala je domaćica.

RINA
 

Glišovići će po svemu sudeći svoju štalu da proširuju, jer pored krave Koštanke koja je rekorderka imaju još pet krava čije se prinove čekaju. Problem predstavlja to što nemaju dovoljno obradive zemlje kako bi im spremili hranu, te će morati da je dokupljuju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike