Ovo još nije zabeleženo u zlatarskim selima: Ćetulja otelila troje potpuno zdrave teladi

04.04.2021

12:57 >> 14:17

0

Autor: Jovana Vrećo

Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi kad je njihova Ćetulja otelila troje mladih

Ovo još nije zabeleženo u zlatarskim selima: Ćetulja otelila troje potpuno zdrave teladi
Copyright RINA

Novovaroška sela poznata su po vrednim stočarima i velikom broju krupnih grla.

Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi kad je njihova Ćetulja otelila troje mladih.

– Krava je bila poprilično široka i prvo je na svet donela žensko tele, međutim videli smo da tu nije bio kraj i onda je otelila još jedno muško. Pre toga se još jednom bliznila i to nije bilo ništa čudno. Kad sam krenula da joj pomognem i izmuzem mleko kako bih nahranila telad, videla sam da se opet previja od bolova i ubrzo posle toga iašlo je još jedno muško – kaže za RINU Dragica Rosić.

Odmah su pozvali veterinara koji je pregedao telad i ustanovio da su sva zdrava, ali i ostao iznenađen slučajem da krava oteli trojke.

Pročitajte još:

– Na teritoriji naše opštine se ovo još nije događalo. Da jedna krava iznese troje teladi. Ćeutlja nam je poprilično berićetna jer se četiri puta telila, a na svet donela sedam grla. Važno je da su telad, a i ona poptuno zdravi – rekla je Dragica.

Rosići se već godinama unazad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice. Ako još neka bude nalik na Ćetulju nema sumnje da će se njihov stočni fond brzo biti još veći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike