Vladica još jednom pokazao da ume sa zmijama: Uhvatio zaljubljeni par u kući u Jagodini (VIDEO)

04.04.2022

10:23

0

Već 15 godina hvata poskoke

Vladica još jednom pokazao da ume sa zmijama: Uhvatio zaljubljeni par u kući u Jagodini (VIDEO)
Copyright Printscreen/Facebook

Vladica Stanković već godinama unazad pomaže građanima koji dođu u "neprijatan" susret sa zmijama. Tako, ni ovaj put nije zakazao, a nije mu bilo ni teško da se sa juga uputi ka selu u blizini Jagodine.

Za sve ljubitelje ovih životinja, čekao ga je pravi specijalitet. Mužjak i ženka poskoka, najotrovnije zmije na našim prostorima.

Ukoliko dođete u susret sa zmijom, pozovite telefone udruženja. Ne samo da je opasno da sami pokušavate da sklonite zmiju, već ako je i ubijete, bićete kažjeni do 100.000 dinara

 

Kako objašnjava, zbog svog petnaestogodišnjeg iskustva, protivotrov nikad ne nosi sa sobom, ali i tačno zna šta treba da radi ukoliko va s ujede  neka od naših otrovnica i upozorava sve koji nemaju iskustva da nikako ne petljaju sami sa zmijama i da ih ne uznemiravaju.

Šta ako vas ujede zmija pre nego što pomoć dođe?

Kad je reč o ujedu neke od domaćih otrovnica, Vladica prvo preporučuje podvesku da se otrov ne širi, puno tečnosti i nikako alkohol, istiskivanje i obavezan poziv policiji, hitnoj ili bilo kome od rodbine da se zna gde ste jer ako vam pozli niko neće znati gde se nalazite.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike