U delu Srbije pao sneg: To za nas nije novost, jednom je padao i u junu!

03.04.2022

11:45

0

Iako se na većem delu teritorije Nova Varoš sneg otopio u selu Miševići ima ga i visine do pola metr

U delu Srbije pao sneg: To za nas nije novost, jednom je padao i u junu!
16489827631548317579sneg fotorina inkolic - Copyright RINA

Početak aprila na višim nadmorskim visinima Zlatibora, Tare i Zlatara obeležile su snežne padavine. Jaka kiša u ranim jutarnjim satima prešla je u susnežicu i sneg, a na planinskim prevojima formiran je novi sneženi pokrivač visine oko 10 centimetara što otežava saobraćaj.

- Iako je zimska sezona zvanično završena, nije retkost da sneg ovde iznenadi i u aprilu mesecu, stoga su sve nadležne ekipe u pripravnosti. Na terenu je mehanizacija koja radi na pročišćavanju puta, za sada nema većih problema i zastoja u saobraćaju - rekao je Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

Iako se na većem delu teritorije Nova Varoš sneg otopio u selu Miševići ima ga i visine do pola metra, tako da meštani umesto da obaljvaju prve prolećne radove ne odvajaju se od lopate za čišćenje.

- Najviše vremena provodim ovde sa suprugom na očevom imanju,uzgajamo voće. Prošle godine sam dosta posla na imanju uradio do prvog aprila, a ove godine još uvek ne može normalno da se priđe do zasada zbog snežnih nanosa - kaže Miloljub Prelić,meštanin Miševića i dodaje da sneg u aprilu ovde nije nikakva novost.

- Sećam se jednom da je sneg pao u junu mesecu i obrao nam svo voće,koje ovde izuzetno dobro rađa. Nadam se da će uskoro ovaj stari sneg okopneti da bih mogao da krenem sa prolećnim radovima u njivi - istakao je voćar sa Zlatara.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike