Sela oko Nove Varoši potpuno odsečena od sveta: Zavejan put i do groblja, teška mehanizacija na terenu (FOTO)

08.02.2022

09:40

0

Jak vetar i visoki snežni nanosi naneli su ponovo ogromne probleme meštanima koji žive u selima na obroncima Zlatara, Javora i Murtenice

Sela oko Nove Varoši potpuno odsečena od sveta: Zavejan put i do groblja, teška mehanizacija na terenu (FOTO)
Nova Varoš sneg (3) - Copyright RINA

Sneg na teritoriji opštine Nova Varoš pada duže od 24 sata, a jak vetar i visoki snežni nanosi naneli su ponovo ogromne probleme meštanima koji žive u selima na obroncima Zlatara, Javora i Murtenice.

RINA
 

Zavejani su svi putevi koji vode do centara mesnih zajednica, a od sveta su odsečeni s žitelji Božetića, Jasenova, Bele Reke, Negbine, Akmačića.

- Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju kako bi putevi do kuća bili što pre probijeni, ali velike probleme putarima pravi izuzetno jak vetar. Svi putevi koji su do juče čišćeni, danas su ponovo neprohodni. Sve što uspe da se pročisti, sneg ponovo zaveje za samo 15 minuta, što dodatno otežava situaciju - kaže za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

RINA
 

On ističe da se seoski putevi čiste po prioritetima, a da trenutno visina snežnog pokrivača u selima u okolini Nove Varoši iznosi skoro i pola metra.

- Danas imamo dve sahrane u selima Debelja i Božetići i put ka tim pravcima sada nam je prioritet. Čekamo da padavine prestanu pa da krenemo u probijanje nanosa do svake kuće. Jedina svetla tačka u ovome što struje ima u svakoj kući i nema prekida u snabdevanju električnom energijom - kazao je Vasiljević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike