Jedan deo Srbije čeka proleće, a drugi se bori sa snegom: Nove snežne padavine i obustava saobraćaja

22.02.2022

08:08

0

Sva raspoloživa mehanizacija u pripravnosti

Jedan deo Srbije čeka proleće, a drugi se bori sa snegom: Nove snežne padavine i obustava saobraćaja
1645515694sneg-ciscenje-kolovoz-fotorina2 - Copyright RINA

 

Dok građani na nižim nadmorskim visinama očekuju proleće, žitelji Zapadne Srbije i dalje vode borbu sa snegovima koji se još nisu otopili, a već su ih prekrili novi. Sneg koji je padao tokom čitave noći, na području Zlatiborskog okruga, tačnije Tare i Kadinjače dostigao je visinu oko 20 centimetara, dok je na Zlatiboru dostigao oko 10 centimetara.

"Povoljni vremenski uslovi idu u prilog, temperature su u plusu pa se sneg ne zadržava dugo na kolovozu. U ovom trenutku saobraćaj je zatvoren za kamione na putnom pravcu Užice - Bajina Bašta - Valjevo u mestu Debelo brdo, mašine rade na raščišćavanju pa očekujemo normalizaciju saobraćaja do popodnevnih sati. Sneg nije vozačima zadao veće probleme, ali apelujemo da svi učesnici poštuju saobraćajne propise kao i da ukoliko krenu ka planinskim centrima to ne čine bez adekvatne opreme", kazao je Alen Mušanović iz sektora za održavanje "Putevi Užice".

On dodaje, da je sva raspoloživa mehanizacija u pripravnosti ukoliko to bude potrebno, a snega i rizle ima u dovoljnim količinama.

Sneg takođe, nije zaobišao i novovaroški kraj, visina snežnog pokrivača dostigla je na pojedinim mestima visinu i do 20 centimetara. Snabdevanje električnom energijum u novovaroškim selima je uredno, kao i to da nema većih problema u saobraćaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike