Preko 200 kubika zemlje i kamenja ponovo se survalo na magistralu ka Crnoj Gori: Ekipe hitno izašle na teren (FOTO)

08.02.2022

08:50

0

Drugi odron za nepunih mesec dana

Preko 200 kubika zemlje i kamenja ponovo se survalo na magistralu ka Crnoj Gori: Ekipe hitno izašle na teren (FOTO)
odron Brodarevo (1) - Copyright RINA

Na magistralnom putu od Nove Varoši ka Prijepolju rano jutros došlo je do odrona kada se oko 200 kubika kamenja survalo na kolovoz.

To je drugi odron za nepunih mesec dana na magistrali koja vodi ka Crnoj Gori. Ovaj put deonica nije potpuno zatrpana, pa se saobraćaj odvija naizmenično. 

- Nakon što su putari uložili ogromne napore da saniraju deonicu kod Brodareva, usled loših vremenskih uslova, kiše i snega, došlo je do još jednog odrona. Ekipe su poslate na teren i rade na sanaciji, a na mestu gde su se kamenje i zemlja sručili na put postoji proširenje stoga nije došlo do kolapsa i zastoja u saobraćaju - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP Putevi Užice. 

RINA
 

On dodaje da se usled novih snežnih padavina saobraćaj odvija otežano na planinskim prevojima, ali su svi putevi za sada prohodni.

- Napadalo je oko 20 centimetara novog snega, na kolovozu je trenutno oko pet. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema zastoja. Na terenu je teška mehanizacija koja čisti puteve po prioritetima. Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa se apeluje na sve vozače koji krenu na put preko Zalatibora i dalje ka Crnoj Gori da imaju svu neophodnu zimsku opremu sa sobom - dodao je Mušanović. 

Deonica od Nove Varoši ka Prijepolju, gde je danas došlo do odrona važi za jednu od rizičnijih jer je pojava odrona veoma česta, a upravo na toj deonici u blizini Bistrice neretko dolazi i do teških saobrćajanih nezgoda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike