Odron blokirao granicu: Gostun i dalje neprohodan, evo koje su opcije za prelazak između Srbije i Crne Gore

30.01.2022

11:02

0

Radnici "Puteva Užice" uspeli su uz pomoć teške mehanizacije da očiste samo deo zemlje, ali put je i dalje presečen i pomenuti granični prelaz nije još u funkciji

Odron blokirao granicu: Gostun i dalje neprohodan, evo koje su opcije za prelazak između Srbije i Crne Gore
Brodarevo Gostun - Copyright RINA

Granični prelaz Gostun sa Crnom Gorom i dalje je zatvoren za saobraćaj nakon velikog odrona koji je potpuno blokirao put koji iz Srbije vodi ka državnoj granici, a tlo na tom delu i dalje ne miruje.

Radnici "Puteva Užice" uspeli su uz pomoć teške mehanizacije da očiste samo deo zemlje, ali put je i dalje presečen i pomenuti granični prelaz nije još u funkciji.

- Situacija se dodatno pogoršala tokom popodneva kada se na kolovoz ponovo obrušilo nekoliko hiljada kubika stena i kamenja koje se zaustavila na putu. Ogromna količina zemlje i stena uništila je potporni zid koji je na tom mestu postojao i delio saobraćajnicu od reke Lim - rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Naime, granicu između Srbije i Crne Gore moguće je preći preko GP Jabuka u blizini Prijepolja ili preko Špiljana, do kog se može doći putem preko Novog Pazara.

I kamere MUP-a Srbije potvrđuju da na Špiljanima, ali i na GP Jabuka, nema zastoja – nema automobila koji čekaju i saobraćaj se odvija uobičajenim tokom.

 

Podsetimo, juče se na put sručilo više hiljada kubika materijala, zemlje i kamena, a nadležne ekipe još uvek rade na raščišćavanju terena, kao i na obezbeđivanju potpornih kosina i zida uz put.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/ RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike