Nova ulaganja: Sprema se rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza

26.01.2022

17:20

0

Srbija i Severna Makedonija potpisale su krajem 2019. godine Sporazum o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane

Nova ulaganja: Sprema se rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza
Tanjug/Nikola Anđić

Republička direkcija za imovinu raspisaće tender 9. maja za predaju dokumentacije za rekonstrukciju graničnih prelaza Jaša Tomić, Kaluđerovo, Kelebija, Đerdap 1, Jabuka i Ljuba, kao i izgradnju novog prelaza Miratovac-Lojane.

Takođe, u planu je i tender za izvođenje radova modernizacije graničnih prelaza Kusjak i Neštin, koji će biti raspisan 1. septembra.

Prethodno su za ove poslove bili raspisani tenderi za projektovanje, ali je tender za projektovanje izgradnje GP Neštin obustavljen zbog nepotpune dokumentacije ponuđača, prenosi portal eKapija.

Za projektante GP Kusjak izabrane firme Set Šabac, AG institut Novi Sad i BG Arh Beograd.

Srbija i Severna Makedonija potpisale su krajem 2019. godine Sporazum o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u februaru prošle godine rekao je da Srbija radi sve da se otvori novi granični prelaz Miratovac-Lojane, kao i da postoji značajno interesovanje albanskog življa koji živi sa druge strane naše granice da se taj prelaz otvori, "ali da to nije jednostavna i laka stvar".

Do sada su pokrenuti, odnosno najavljeni projekti rekonstrukcije GP Horgoš, Kusjak, Neštin, Godovo, Srpski Itbeje-Otelek, Bački Breg Hercegsanto...

Direkcija je oglasila i prethodna obaveštenja o raspisivanju tendera za građevinske radove na tekućem održavanju i hitnim intervencijama na graničnim prelazima u Srbiji vrednost 45 miliona dinara, a planirani datum raspisivanja je 15. mart.

Takođe, tender za za održavanje i intervencije na elektroinstalacijama planiran je za 2. mart, nakon čega će 10. maja biti raspisan tender za zamenu kontrolnih kabina na graničnim prelazima u Srbiji.

Tender za čišćenje graničnih prelaza Bogojevo, Kelebija, Bajmok, Đala, Jaša Tomić, Kotroman, Godovo, Špiljani, Prohor Pčinjski i Strezimirović najavljen je za 7. mart.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: eKapija

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti