Grad ulaže više od 70 miliona dinara: Ovo užičko selo će potpuno oživeti i zablistati u novom ruhu

24.01.2022

06:16

0

Pored ulaganja u infrastrukturu i nedostajuću fekalnu kanalizaciju u planu je i izgradnja savremenog dečijeg igrališta

Grad ulaže više od 70 miliona dinara: Ovo užičko selo će potpuno oživeti i zablistati u novom ruhu
16429434871585309212mokronozi2-foto-rina - Copyright RINA

Grad Užice je budžetom za 2022. godinu obezbedio preko 70 miliona dinara za investicije i infrastrukturne radove na teritoriji mesne zajednice Turica.

Pored ulaganja u infrastrukturu i nedostajuću fekalnu kanalizaciju u planu je i izgradnja savremenog dečijeg igrališta.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević podseća da je prioritet u ovoj godini nastavak radova na uspostavljanju mreže fekalne kanalizacije, čijom izgradnjom se delom rešava i problem zagađenja reke Đetinje.

- Pored završetka radova na prepumpnoj stanici u ovoj godini oko 130 domaćinstava biće priključeno na primarnu mrežu. Nastavljamo i radove na uređenju korita reke Đetinje i izgradnji obaloutvrda. U ovoj godini dobićemo i veoma važan dokument, Plan razvoja detaljne regulacije, kojim će biti definisani ciljevi razvoja Turice u narednim godinama. Sigurni smo da će ova mesna zajednica dobiti mnogo više novih sadržaja i mnogo bolje uslove za život građana u njoj - rekla je gradonačelnica.

Nikola Maksimović direktor JP "Užice razvoj" ističe da će Turica biti veliko gradilište u ovoj godini.

- Odvojili smo 12 miliona za asfaltiranje putnih pravaca i to za završetak ulice Ive Andrića gde će biti urađena komletna rekonstrukcija uz izgradnju kišne kanalizacije. Pored toga biće završeno asfaltiranje ulice pored škole u Turici i asfaltiranje dela Ulice Isidore Sekulić. Očekujemo i da u zavisnosti od potreba MZ izvršimo asfaltiranje i rekonstrukciju još nekoliko ulica. Takođe, jedna od investicija je izgradnja dečijeg igrališta za koje je opredeljeno 12,5 miliona dinara - istakao je Maksimović.

On dodaje da je Grad u ovoj godini opredelio oko 45 miliona dinara za sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije.

- Izgrađen je glavni kolektor u dužini od 1,3 kilometra, završeno je 80 odsto radova na izgradnji prepumne stanice i naredni korak je priključenje oko 130 domaćinstava u toku ove godine. Naravno nakon početka radova na obilaznici i petlje na Sinjevcu ovaj deo grada biće povezan magistralnim putem sa Zlatiborom. Takođe, ideja je da se uradi komletno obaloutvrda i sanacija korita reke Đetinje u dogovoru sa JP “Srbijavode” i nadležnim institucijama i da se taj prostor osigura, a nakon toga na njemu izgrade odogovrajući sadržaji - naveo je direktor JP "Užice razvoj".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike