Neverovatna priča iz Prokuplja: Miroslav je zbog saobraćajnih prekršaja proveo 13 i po godina u zatvoru!

23.01.2022

08:12

0

Todorović objašnjava da 13 i po godina nije proveo u cugu iza rešetaka, već iz delova, a za dužinu svog zatvorskog staža saznao je kada se zaposlio u jednoj firmi

Neverovatna priča iz Prokuplja: Miroslav je zbog saobraćajnih prekršaja proveo 13 i po godina u zatvoru!
profimedia-0057128071 - Copyright Profimedia

Milisav Todorović Batula (65) iz kuršumlijskog sela Baćoglava proveo je ukupno 13 i po godina u prokupačkom Okružnom zatvoru zbog prekršajnih prijava!

Kako kaže kazne i prijave su bukvalno obeležile čitav njegov život i sve se odnose na vožnju automobila bez dozvole jer je Milisav 30 godina sedao za volan bez nje. Sada se, kako tvrdi, konačno naučio pameti, te već godinu dana ne seda na mesto vozača.

Iza rešetaka 13 i po godina, ali ne u cugu

Pixabay
 

 

 

Todorović objašnjava da 13 i po godina nije proveo u cugu iza rešetaka, već iz delova, a za dužinu svog zatvorskog staža saznao je kada se zaposlio u jednoj firmi.

- Poslodavac je tražio da mi u prokupačkom zatvoru tačno obračunaju koliko sam vremena proveo tamo i stigao je ovaj podatak od 13 i po godina. Iskreno, nikada nisam sam računao, ali Okružni zatvor u Prokuplju bolje poznajem nego svoju kuću - u šali kaže Milisav, kog svi poznaju po nadimku Batula.

Dodaje da je sigurno desetak puta okrečio čitav zatvor, radio je na zatvorskoj ekonomiji, sve stražare i zaposlene zna odlično i sa svima je u dobrim odnosima. Pošto je veliki radnik, hvali se kako je na zatvorskoj ekonomiji za osam sati umeo sam da posadi 25 kilograma luka.

Oduzeta dozvola

- Izađem, vozim kola, oni me zaustave, ja kažem: "Svako neka radi svoj posao", i tako sve ukrug. Na kraju sam nakon trideset godina položio za vožnju kola, ali sam zaboravio da već imam kaznu za vožnju bez dozvole, pa su mi je oduzeli kada su me ponovo zaustavili. I tako sam po ko zna koji put opet završio u zatvoru. Poslednji put prošle godine i tada sam rešio da neću više da sedam u kola dok mi ne vrate dozvolu - priča Batula.

- Promenio sam desetak upravnika, ispratio i dočekao mnoge, i sada je vala dosta! Sećam se jednom prilikom zatvorska kazna mi je istekla tačno u 22 sata. Kako nisam imao gde, predložio sam komandiru da me pusti da i tu noć prespavam u zatvoru, pa ujutro da idem kući, ali su kazali da je to nemoguće. Na kraju sam se snašao i prespavao u Prokuplju kod poznanika - priseća se i dodaje da je za tih 13 godina i šest meseci bilo sijaset komičnih i simpatičnih situacija, za celu jednu knjigu.

Za zaposlene u Okružnom zatvoru u Prokuplju ima samo reči hvale.

- Nikada nisam imao problema i uvek kad je trebalo nešto da se radi, oni su mene slali, tako su prolazile godine - dodaje Batula, koji je dobijao prekršajne prijave i za vožnju traktora, kamiona, ali najviše za automobil marke "nisan", koji je najduže vozio.

Ako ga sećanje ne vara, prvi put je dobio prekršajnu prijavu 1995. Tada je odležao 60 dana i tako je sve počelo.

Od prošle godine Batula se vozi samo biciklom ili ga komšije i prijatelji prevezu gde treba. Zna da je njegova krivica za sve što mu se dogodilo, ali nekako se, priznaje, navikao na taj začarani krug.

- Najviše problema stvarala mi je moja tvrdoglava priroda i to što životne situacije nisam shvatao ozbiljno, ali okrenuo sam novi list, pa se nadam da ću sada živeti mirno - odlučan je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike