Snežne blokade okovale Goliju: Putari se danima bore sa nametima visokim nekoliko metara (FOTO)

18.01.2022

10:22

0

Put Preko Brdo - Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački i zahteva konstantni nadzor i pripravnost

Snežne blokade okovale Goliju: Putari se danima bore sa nametima visokim nekoliko metara (FOTO)
1642496014SNEG6-GOLIJA-RINA - Copyright RINA

Iako je snega u većini krajeva Srbije ostalo samo u tragovima, putari iz Ivanjice i dalje imaju pune ruke posla. Deonica preko Golije, put Preko Brdo - Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački i zahteva konstantni nadzor i pripravnost.

Čišćenje puta obavlja se skoro svakodnevno, jer jak vetar za samo nekoliko minuta potpuno zaveje ovaj putni pravac.

- Deonica je trenutno prohodna za saobraćaj, vetar je slab i ne pravi velike snežne nanose. Održavamo put pročišćenim, ali ovde se situacija menja iz sata u sat. Mehanizacija i nadlžene ekipe su sve vreme u pripravnosti i reaguju čim se za to ukaže potreba. Na vozače se i dalje apeluje da bez preke potrebe ne kreću na put ovom saobraćajnicom - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Put Preko Brdo - Odvraćenica jedan je od retkih u Srbiji koji zbog vremenskih uslova i specifičnog terena dosta dugo ostaje neprohodan, u odnosu na ostale deonice.

Često se nalazi na mapi ljubitelja "of roud" vožnje, ali i nesavesnih vozača pa se svake godine obavi jedna ili više akcija spasavanja.

- Ono što stalno ponavljamo jeste da je deonica izuzetno nepredvidljiva, da ukoliko krenete i put je prohodan, vetar veoma brzo napravi kolaps i ostajete zavejani. Događalo se čak da i meštani koji žive na ovom području ne mogu da se iščupaju iz smetova, pa su ih spasavali. Ove godine nismo imali nijedan takav slučaj, izgleda da su apeli urodili plodom - kaže Arsović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike