24SEDAM UŽICE Odbornici usvojili izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci

26.11.2021

18:47

0

Autor: 24sedam

Kako je istakao Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije, u ovoj godini budžet je dva puta uvećan zahvaljujući punjenju na strani tekućih prihoda

24SEDAM UŽICE Odbornici usvojili izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci
Grad Užice

Da Užice ima stabilan i dobro planiran budžet pokazuje i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, koji je usvojen na 13. zasedanju užičkih odbornika.

Kako je istakao Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije, u ovoj godini budžet je dva puta uvećan zahvaljujući punjenju na strani tekućih prihoda.

- Sve to pokazuje da imamo dobru situaciju kada su u pitanju finansije i da imamo zdrav budžet u smislu da najveći deo priliva dolazi od poreza na dohodak građana, što znači da naše firme dobro rade. Kada je reč o rashodima u budžetu činjenica je da će sve što smo planirali ove godine biti relaizovano, jer se nije odustalo ni od jednog projekta važnog za naše građane i da ćemo praktično završiti tekuću godinu sa dobrim rezultatima. Činjenica je i da imamo dobru stabilnost u smislu jednog dela rezerve po pitanju novčanih sredstava, pri čemu ove godine nismo uzeli novi kredit za finansiranje infrastrukturnih projekata već smo značajno i smanjili kreditni dug a sve započete projekte završićemo do kraja godine - kaže Petković.

Grad Užice
 

Na ovoj sednici usvojena je i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizvanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač Grad Užice za period januar- septembar 2021.godine. Odbornici su dali saglasnost na izmene u programu poslovanja JKP “Niskogradnja”, JP “Stan”, JP “Veliki park” i Dečijeg odmarališta Zlatibor. Saglasnost je data i na plan rada Preškolske ustanove Užice za radnu 2021/22. godinu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi