24SEDAM UŽICE Evald Krnić - pobednik 29. skokova sa Starog železničkog mosta u Užicu

19.07.2021

13:22

0

Autor: 24sedam

Tradicionalna manifestacija koju organizuju Grad Užice i JP “Veliki Park” ove godine okupila je 20 takmičara iz Srbije, Crne Gore i bosne i Herecegovine

24SEDAM UŽICE Evald Krnić - pobednik 29. skokova sa Starog železničkog mosta u Užicu
Užice skok1 - Copyright Grad Užice

Evald Krnić iz Tuzi kod Podgorice pobednik je  29. Skokova sa starog železničkog mosta u Užicu. Užičanin Ivan Despotović je osovjio drugo mesto, a treće Dragan Milnović iz Užica.

Tradicionalna manifestacija koju organizuju Grad Užice i JP “Veliki Park” ove godine okupila je 20 takmičara iz Srbije, Crne Gore i bosne i Herecegovine. Zbog kovida 19 izostali su takmičari iz ostalih evropskih zemalja, a iz istog razloga prošle godine skokovi nisu održani, pa su ove godine umesto 30. jubilarnih, održani 29. visinski skokovi sa Starog železničkog mosta.

Po rečima Branka Bogićevića direktora JP “Veliki Park” treba biti zadovoljan jer sve je proteklo u najboljem redu

- Zbog kiše imali smo manje publike, međutim imali smo veoma dobru plejadu takmičarskih i revijalnih skokova i najvažnije je da je sve prošlo bez problema i povreda. Zahvaljujem se svima koji su pomogli manifestaciju i učestvovali u njenoj organizaciji i nadam se da ćemo sledeće godine imati više takmičara i publike. U svakom slučaju drugo i treće mesto za takmičare iz Užica, šesnaestogodišnjak koji je otvorio skokove i veridba posle skoka jednog od učesnika daju dovoljno razloga za zadovoljstvo - rekao je Bogićević.

Grad Užice
 

Za pobednika, Evalda Krnića iz Podgorice ovo je bilo sjajno iskustvo:

- Ja sam prošle godine počeo da se takmičim profesionalno i ovo mi je peta skakaona, bio sam u Mostaru, Sarajevu, Sloveniji i Banjaluci nedavno. Drago mi je što sam došao u ovaj grad, osećam se kao kod svoje kuće i veoma sam srećan što sam osvojio prvo mesto.

Da visinski skokovi nisu sport samo za muškarce ponovo je svojim učešćem potvrdila lana Marković iz Kragujevca.

- U Beogradu postoje olimpijski skokovi u vodu, treniraju ih deca i tako sam i ja počela, a kasnije sam nastavila da se bavim visinskim skokovima. Ovo je drugi, treći put da sam ovde i generalno lepo je skakati u Užicu zato se rado i vraćam - rekla je Markovićeva.

Svi se nadaju da će naredne godine epidemiološka situacija biti mnogo bolja i da će jubilarne 30. skokove sa Starog železničkog mosta obeležiti mnogo veći broj takmičara i publike.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike