Moravica promenila boju: Beličasta mrlja se izlila u reku, nadležni utvrđuju ko je krivac za zagađenje

15.11.2020

15:44

0

Autor: Jovana Vrećo

Pretpostavlja se da je za sada nepoznato lice uključilo ovu supstancu u kanalaziciju koja se na taj način izlila u reku

Moravica promenila boju: Beličasta mrlja se izlila u reku, nadležni utvrđuju ko je krivac za zagađenje
Copyright RINA

Nepoznata beličasta supstanca izlila se u reku Moravicu kod Ivanjice i promenila boju ove reke. Sve nadležne isnpekcije odmah su izašle na teren, a pretpostavlja se da je za sada nepoznato lice uključilo ovu supstancu u kanalaziciju koja se na taj način izlila u reku.

– Ustanovili smo da ova supstanca izlazi iz glavnog fekalnog kolektora i u jednom delu vodotoka, Moravica je promenila boju. Nadamo se da neće imati dalekosežne posledice i neće uticati na riblji fond, a u svakom slučaju bićemo jako rigorozni prema počiniocima, jer je ovako nesavesno ponašanje prema životnoj sredini apsolutno nedopustovo i nećemo to tolerisati – rekao je za RINU, predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

RINA

Ovo međutim nije prvi ovakav slučaj kad je u pitanju reka Moravica jer se do sada u nekoliko navrata u ovu reku izlivao mazut.

– Pored sankcionisanja koje će biti izvršeno prema zakonu, neophodno je da se promeni ekološka svest kod ljudi, jer samo tako ćemo ovaj problem rešiti jednom zauvek – zaključio je Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike