Hit praznična vožnja u Čačku: Deda Mraz na četiri točka iz Laponije stigao u sred Srbije (FOTO)

30.12.2021

17:00

0

Jedini vozač rikše ponovo iznenadio fantastičnom idejom

Hit praznična vožnja u Čačku: Deda Mraz na četiri točka iz Laponije stigao u sred Srbije (FOTO)
1640866212_nova-godina-riksa-cacak-fotorina3 - Copyright RINA

Da dobra ideja uvek može dobro da prođe i od nje da se zaradi, najbolje pokazuje primer mladog Čačanina, Dragana Tolića.

Kada je napustio svoj stalan posao nije sedeo skrštenih ruku i rešio je da pokrene svoj sopstveni biznis i tako je postao prvi vozač rikše u Zapadnoj Srbiji.

Njegova mašina na pedale već neko vreme jezdi gradom na Moravi, a ovaj mladić iznova oduševljava. Nakon što je tokom leta bio obučen u kostim "Spajderemena" sada je odlučio da za mališane bude Deda Mraz što je naišlo na pravo oduševljenje u Čačku.

RINA
 

- Mnoga deca upravo tokom praznika stvaraju svoje najlepše uspomene iz detinjstva i zato sam želeo da na neki način i ja doprinesem tome. Rikšu sam pretvorio u novogodišnju kočiju, a vozi je Deda Mraz lično. Mališani su zaista oduševljeni, kao i roditelji i neretko se dešava da se na vožnju čeka i u redu. Fotografisanje je obavezno - kaže kroz osmeh Dragan za RINU.

Da postane vozač rikše ovaj Čačanin želeo je još od detinjstva i srećan je što se taj njegov san ostvario. Dragan je još samo jedan dokaz da kad radite ono što volite morate da uspete u tome.

- Zadovoljan sam kako se posao razvija, kostim Spajdermena toko letnjih meseci bio je pn pogodak, jer deca izuzetno vole tog heroja i odušeljveni su kad ih on lično vozi. Prema mojim nacrtima drug je napravio celu konstrukciju za nekih dva meseca i avantura je počela. Nije mi cilj da se od ovog obogatim, ali se svakako nadam pristojnoj zaradi - rekao ke jedini vozač rikše u Čačku.

Oduvek je zaljubeljenik u biciklizam, a sada je, kako kaže, spojio lepo i korisno. Dodaje da je za ovaj posao ipak potrebna i dobra kondicija, naročito ako vozite uzbrdo.

 - Kako vreme prolazio sve je lakše i lakše. Najvažnije je da je rikša napravljena tako da bude potpuno bezbedna za one koji se u njoj voze, za sada može da poveze teret oko 250 kilograma - priča Dragan.

Osim prevoza turista, rikša bi bila i odlično rešenje za saobraćajne gužve, ali o proširivanju Dragan još uvek ne razmišlja, to će kako kaže – od sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike