24SEDAM KIKINDA U SSŠ “Miloš Crnjaski”, pozorišnom predstavom podižu svest o klimaskim promenama

24.12.2021

16:15

0

Autor: 24sedam

Ova škola, kao jedini predstavnik Srbije, sa partnerima iz Italije, Španije i Nemačke, uključena je u međunarodni Erasmus plus projekat “ ClimART ”

24SEDAM KIKINDA U SSŠ “Miloš Crnjaski”, pozorišnom predstavom podižu svest o klimaskim promenama
Kikinda klimatske promene - Copyright Opština Kikinda

Sto učesnika iz četiri zemlje, među kojima i 25 učenika i dva profesora Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski” iz Kikinde, predstaviće u Briselu predstave inspirisane onim što su prethodno slušali na časovima o klimatskim promenama kroz prizmu umetnosti. Ova škola, kao jedini predstavnik Srbije, sa partnerima iz Italije, Španije i Nemačke, uključena je u međunarodni Erasmus plus projekat “ ClimART ”:

- Učenici će nakon predavanja, a na osnovu svojih utisaka, napraviti pozorišnu predstavu o klimatskim promenama. Uz još tri srednje škole iz Italije, Španije i Nemačke, i mi ćemo sa našom predstavom gostovati u Briselu. Svi učesnici će potom uraditi zajedničku predstavu. Kada će se to desiti, u ovom trenutku nije još poznato. Ovaj međunarodni projekat predstavili smo kolegama iz ostalih škola. Opšti cilj ovog projekta jeste razvoj, prenos i primena inovativnih metodologija za učenje o klimatskim promenama kroz umetnost i pozorište- saopštila je Vanja Injac, profesorka biologije. Nadovezao se Milorad Karanović, direktor SSŠ “Miloš Crnjanski”:

-Ovo je bila prilika da ukažemo na značaj i kvalitet Erasmus plus projekat, koji se u našoj školi realizuje u prethodne dve i po godine. Istovremeno, naša je namera da motivišemo kolege iz drugih škola da se i oni uključe- rekao je Karanović. Prosvetne radnike i učenike SSŠ “Miloš Crnjanski” pozdravila je Valentina Mickovski, članica GV za kulturu i obrazovanje:

-Ovde sam da ih ohrabrim da i u narednom periodu nastave da apliciraju i budu učesnici međunarodnih projekata. To samo može da pospeši nastavni proces i obrazovanje. Tema je aktuelna, ne samo u našoj zemlji, nego i u čitavom svetu- konstatovala je Mickovski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike