Opština Bajina Bašta usvojila budžet za 2021: Najviše novca odvojeno za investicije i asfaltiranje puteva

23.12.2020

10:14

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: eKapija

Najznačajniji projekat je tunel ispod Kadinjače koji se ne može realizovati bez pomoći države - rekla je predsednica Opštine

Pixabay

Opština Bajina Bašta usvojila je plan budžeta za 2021. godinu, a predsednica Vesna Đurić istakla je da će plan investicija za narednu godinu zavisiti od epidemiološke situacije.

– Odvojeno je dosta sredstava za investicije, asfaltiranje puteva i verujemo da će biti zadovoljeni i meštani na seoskom području ali i u samom gradu. Očekujemo da će početkom sledeće godine definitivno biti završen trg. Na žalost epidemiološka situacija je bila takva da je došlo do pomeranja rokova – rekla je predsednica Opštine.

Đurić je istakla da je budžet za narednu godinu planiran u iznosu od 1,218 milijardi dinara, što predstavlja uvećanje od 5, 49% u odnosu na tekuću godinu. Za komunalne delatnosti predviđeno je 125. 580, 000 dinara, za razvoj turizma 67. 250.000, a za ruralni razvoj 12 miliona, dok je za asfaltiranje opredeljeno 90 miliona dinara.

Pročitajte još:

Na sastanku sa predstavnicima lokalnih ministarstava predstavljene su potrebe ali i planovi opštine Bajina Bašta, a najznačajniji projekat je tunel ispod Kadinjače koji se ne može realizovati bez pomoći države.

– To je jako velika investicija, kineski investitori su veoma zainteresovani, od njih smo dobili i zvanične dopise, videćemo koji su sledeći koraci – najavila je predsednica.

Ona je navela da je opština Bajina Bašta okrenuta turizmu, te da su na sastanku u resornom ministarstvu predstavljene brojne ideje i planovi za dodatni razvoj i unapređenje turističke privrede poput uređenja i opremanja vidikovaca na atraktivnim lokacijama i stavljanja u funkciju prostora gde bi se na adekavatan način prezentovali tradicionalni proizvodi ovog kraja, stari zanati i bogato nasleđe područja.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti