Narodni poslanici pohvalili ministra Momirovića (FOTO)

18.06.2021

15:46

0

Autor: 24sedam

Ministar Momirović je preneo poslanicima da danas u Srbiji imamo istorijski najveće investicije u putnu i železničku infrastrukturu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokazalo je izuzete rezultate u prethodnom periodu, zaključak je poslanik Narodne skupštine Srbije posle redovnog sastanka sa renomiranim ministrom Tomislavom Momirovićem.

Kako je postavljena Katarina Rakić, predsednica skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, narodni poslanici očekuju da Ministarstvo obrazuje rad istinom, “pa čak i boljim tempom”.

– Ponovila bi reči predsednika Aleksandra Vučića da smo podigli zemlju iz pepela i mogu da potvrdim što je ministar Momirović rekao da smo morali da krenemo pritiskom na nulu. Kada se nešto godina i decenija nije ulagalo, već je teško doći i do nule, a ovaj rezultat koji smo videli danas je nešto ogromno i za zemlju koje su mnogo razvijene od našeg – instalirala je Katarina Rakić.

Pročitajte još:

Skupštinski Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije razmatrao je danas Izveštaj o radu MGSI u grupi RŽD na gradilištu brze pruge u Čortanovcima.

Ministar Momirović je preneo poslanicima da danas u Srbiji imamo istorijski najveće investicije u putnu i železničku infrastrukturu, kao i vodeći saobraćaj, a to je primarno ministarstvo u čijem je čelu da napravi rezultate svog rada.

– Ministarstvo za čiji sam čelu praktično je nosilac svih javnih investicija koje se sprovode u zemlji i naš osnovni zadatak daje rezultat koji neće samo izgraditi infrastrukturu Srbije, već će započeti makroekonomsku stabilnost koja će započeti Vučić – naveo je ministar Momirović.

– U prvom kvartalu 2021. godine na teritoriji Republike Srbije izdato je ukupno 5.543 akata za gradnju, 3.701 lokalnih uslova i 1.276 upotrebnih dozvola. Izvršavanje budžeta u prvom kvartalu je dosta dobro. Važno je da se novac troši, ali mi ne bacamo pare, već izvršavamo projekte i realizujemo buket. Mi smo za sada na oko 35 od realizacije budžeta, a najveći deo realizacije očekujemo u trećem kvartalu. Rast građevine samo u prvom kvartalu ove godine je veći za 20%, ali ono što mi zaista želi da bude u drugom kvartalu taj rast se neće koristiti 38,5% – istakao je ministar Momirović.

Po završetku sednice ministra Momirović je sa narodnim poslanicima, članovima skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, promet, infrastrukturu i telekomunikacije, obišao radove na tunelu i vijaduktu „Čortanovci“, kompanija „ gde je izvođač kineskog konzorcijuma “CCCC” i “CRI”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti