Jezero Međuvršje se ne vidi od trave: Mašine krenule u hitno čišćenje (FOTO)

21.07.2021

12:31

0

Autor: J. V.

Izvor: RINA

Smeće se zadržava, pa se prave veliki problemi koji ugrožavaju živi svet u njemu

RINA

Zbog bujne vegetacije, trave i trske koje rastu u jezeru Međuvršje i u čijim čestarima se zadržava smeće koje bacaju nesavesni građani i prolaznici, prave se veliki problemi koji ugrožavaju živi svet u njemu.

Turiste koji često posećuju jedno od najstarijih veštačkih jezera u Srbiji oduševi lepota Ovčarsko-kablarske klisure, ali ne i zelenilo po površini jezera. U cilju rešavanja ovog problema sa radom je krenula mašina amfibija, koja čisti jezero.

Pročitajte još:

– To nikada nije očišćeno , ovo bi sada bio prvi put. Tu je bila plaža pre 40 godina koja je bila betonirana, sad je to sve zaraslo, nema nikavog prilaza, a mulja ima sigurno pet do deset metara – rekao je meštanin Zoran Todosijević.

RINA

Za meštane i vlasnike ugostiteljskih objekata na jezeru ovo će mnogo značiti jer više neće sami morati da se snalaze oko čišćenja, a učinak rada je svakako kvalitetniji.

Kada bude sređeno, Međuvršje će ostaviti još lepši utisak na turiste koji ga posećuju.

RINA

Za meštane i vlasnike ugostiteljskih objekata na jezeru ovo će mnogo značiti jer više neće sami morati da se snalaze oko čišćenja, a učinak rada je svakako kvalitetniji. Kada bude sređeno Međuvršje će ostaviti još lepši utisak na turiste koji ga posećuju.

RINA

– Ova mašina travu koju pokosi , ona i samelje, a mi smo kosili, pa morali da nosimo do čamaca i posle da nosimo u kontejner – rekao je njegov komšija Mirko Plazinić.

Pored brojnih manastira i prirodnih lepota koje krije Ovčar banja i ovo veštačko jezero privlači brojne turiste kako iz zemlje, tako i iz regiona, pa će samo uređenje ove destinacije poboljšati turističku ponudu.

Biser Ovčarsko-kablarske klisure dugo je čekao na uređenje i čišćenje, a prema statističkim podacima iz 2018. godine skoro 70 procenata jezera je pod muljem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti