Zvezda se jednom opekla na "krovu", ali ova Stankovićeva ekipa retko greši

15.03.2021

17:09 >> 19:55

0

Aktuelni srpski šampion pobedio sa ubedljivih 1:4 tim Voždovca na njegovom stadionu

Zvezda se jednom opekla na "krovu", ali ova Stankovićeva ekipa retko greši
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su još jednu pobedu u Superligi trijumfom na “krovu” nad ekipom Voždovca rezultatom 1:4 (1:2). Golove su postigli Stojisavljević za domaće u 4. minutu, a Ben u 30, Ivanić u 37, Gavrić 68. i Vukanović 75. minutu za goste.

Počeo je Voždovac dobro, pa stao! Već u 4. minutu Stojisavljević je započeo akciju po levoj strani odloživši loptu do Milojevića. Sin nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića dao je trenutak vremena da Stojisavljević uđe u kazneni prostor iza leđa Milunoviću i da njegov centaršut prihvati kao pravi engleski centarfor za 1:0. Motale su se u tim trenucima slike Zvezdinog debakla na krovu iz 2017. godine, ali bilo je svima jasno da će veliki pritisak na polovinu Voždovčana vrlo brzo morati da se pokaže i na rezultatu utakmice.

Poklopilo se u 30. minutu izjednačenje i istorijski trenutak za crveno-bele. Kataji je izgubio, pa opet osvojio loptu na levom krilu, odakle je zavrnuo centaršut ka Benu, koji 61. golom u Zvezdinom dresu postaje njen najbolji strelac sa stranim pasošem, ispred Ričmonda Boaćija. Nekoliko minuta kasnije stvari su se posložile na terenu po volji Dejana Stankovića. Golom Ivanića gosti su došli do prvog vođstva na meču, posle čega su mogli da zaigraju opuštenije u nastavku.

Na prvi pogled ta opuštenost mogla je skupo da ih košta, jer su “zmajevi” u uvodnim minutima drugog poluvremena uspeli da prebace težište pred Borjanov gol. Ofanziva nije donosila prilike, ali je ostavljala poprilično veliki prostor da protivnik raširi kontre preko Katajia, Gavrića i Vukanovića. Prva kontra nije urodila plodom, jer se Vukanović spetljao kada se očekivala realizacija, ali Gavrić u 68. minutu nije propustio priliku da upiše sebi još jedan superligaški nastup sa pogotkom. Tačku na meč stavio je Vukanović u 75. minutu, pošto je bio najprisebniji u gužvi koja se stvorila posle kornera.

Pročitajte još

VoždovacCrvena zvezda 1:4 (1:2)

Stadion: Krov Tržnog centra. Sudija: Dragan Čolović. Strelci: Stojisavljević 4 – Ben 30, Ivanić 37, Gavrić 68. i Vukanović 75. Žuti kartoni: Ivezić, Milosavljević (Voždovac) – Katai, Rodić (C. Zvezda)

VOŽDOVAC: Krunić – Ivezić (od 46. Lasickas), Purtić, Bogdanović, Hajdin- Ajdinović (od 81. Stanisavljević) – Milosavljević, Cvetićanin (od 56. Arsić), Dukić, Stojisavljević (od 81. Vučić), Milojević (od 60. Nišić). Trener: Jovan Damjanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov (od 69. Degenek), Milunović, Rodić – Petrović (od 58. Nikolić) – Gavrić, Ivanić, Kanga, Katai (od 69. Srnić) – Ben (46. Vukanović). Trener: Dejan Stanković

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike