To je ta Crvena zvezda! Kairat potpuno razbijen, prava crveno-bela rapsodija i "petarda" na Marakani!

29.07.2021

17:23 >> 11:12

0

Fantastična partija crveno-belih u revanšu, gosti bez ikakve šanse

To je ta Crvena zvezda! Kairat potpuno razbijen, prava crveno-bela rapsodija i "petarda" na Marakani!
Copyright Crvena zvezda, MN Press

Crvena zvezda je obezbedila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle 2:1 za Kairat u Almatiju, prvak Srbije je u revanšu potpuno razbio rivala.

Crvena zvezda – Kairat 5:0

Golove su postigli Aleksandar Katai (dva), Luis Dioni, Mirko Ivanić i Filipo Falko.

Sada ih u za borbi za plej-of elitnog UEFA takmičenja čeka moldavski Šerif koji je sa ukupnih 4:1 izbacio jermenski Alaškert. Prvi duel je već sledeće nedelje, u Beogradu.

I što je još važnije, crveno-beli su odigrali najbolji, ali i najefikasniji ovosezonski meč. Podsetimo, u prethodna tri meča dali su dva gola, uz jedan autogol.

Ali, večeras je sve bilo drugačije, uz svesrdnu podršku navijača sa tribina stadiona „Rajko Mitić“. Ovog puta su to bila deca do 14 godina, zbog kazne koju je izrekla UEFA, zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića.

Dejan Stanković je na početku malo „promešao karte“ i šansu dao sledećim starterima: Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo, Ivanić, Falko, Katai i Ben. Na terenu je ove sezone prvi put bio i Gobeljić koji je „uskočio“ umesto Gajića koji ima problema sa ramenom, a starteri su bili i Kanga i Falko.

Utakmica je počela savršno po crveno-bele, ranim golom. Baš to je nedostajalo prvaku Srbije u prethodnim mečevima. Katai je majstorski pogodio i već u devetom minutu vratio svoj tim na egal. Uz to, protivnik nije bio opasan, a onda u 21. minutu Dioni je opravdao poverenje. Primio je loptu od drugog novaljile, Dragovića, krenuo ka kaznenom i uradio u tom trenutku, jedino što je mogao, šutirao i pogodio donji suprotni ugao.

U tim trenucima Zvezda je imala rezultat koji je vodi dalje, kao i kontrolu igre.

I tako se nastavilo do kraja poluvremena, a onda je Katai ponovo pogodio. Ovog puta, u 42. minutu. Prvo je Ivanić iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, a onda je Zvezdina „desetka“ savršeno izvela slobodnjak. Koliko je domaćin bio bolji, svedoči i podatak da je gost iz Kazahstana prvu šansu imao tek pred kraj poluvremena.

Dominacija se nastavila i u drugom poluvremenu, a već u 49. minutu, Ivanić je majstorijom povećao na 4:0. U 56. minutu je bilo 5:0. Posle prodora Gobeljića po desnoj strani, Falko je dao gol za „petardu“. Samo dva minuta kasnije, Zvezdin univerzalac, a večeras starter na poziciji desnog beka je ustupio mesto Gajiću. Zbog večerašnje partije Stanković će morati da u nastavku sezone više da računa na njega.

Ubrzo su priliku da zaigraju dobili i Krstović i Ben, umesto Dionija i Falka. Na terenu se ništa bitnije nije menjalo, kada je reč o odnosu snaga. Zvezda je napadala, Kairat se branio, mada je i trener gostiju Kiril Keker napravio nekoliko izmena.

Da učestvuju u večerašnjoj rapsodiji, šansu su dobili i Marko Lazetić i Nenad Krstičić, umesto Kataija i Kange.

Kraj meča! 5:0

Kraj meča! Imala je Zvezda još prilika, ali golova nije bilo. Šampion Srbije ubedljivo ide u treće kolo kvalifikacija! Navijače crveno-belih može možda i više da raduje igra njihovih ljubimaca, koja je delovala potpuno na nivou prošle godine.

88′ – Ben je pogodio prečku! Lako je ovde moglo da bude i više od 5:0.

70′ – Ponovo pauza za osveženje.

Na utakmici je zvanično 21.890 gledalaca, sastavljenih isključivo od dece i pratilaca.

68′ – Ne zaustavlja se Zvezda, napada i dalje kao da nije 5:0. Zaista dominantna partija večeras.

56′ – Gobeljić je opet bio sjajan, prošao po desnoj strani i odigrao povratnu za Falka, koji je napravio drigling, a onda zakucao loptu u mrežu! Kakva partija Zvezde! Fantastično!

49′ – Mirko Ivanić se upisao u strelce. Rodić je osvojio loptu, proigrao Ivanića, koji je u šesnaestercu podigao loptu, koja je zakačila prečku i završila u mreži. To bi verovatno bilo to, jer šampion Srbije ima čak tri gola prednosti!

Mirko Ivanić, MN Press

Počelo je drugo poluvreme! Pobednik ovog duela će u narednoj rundi igrati protiv moldavskog Šerifa.

Moldavski prvak je slavio i u revanšu. Pobedio je jermenski Alaškert sa 3:1 kod kuće, nakon 1:0 u gostima. . Posle 1:0 u gostima, Šerif je kao domaćin pobedio 3:1.

Kraj prvog poluvremena, 3:0

Kraj prvog poluvremena! Fantastična igra Crvene zvezde, napadala je od početka do kraja i nije  se povukla ni posle 3:0. Aleksandar Katai je postigao dva gola, prvi je bio “bomba” sa oko 25 metara, a drugi iz slobodnog udarca. Luis Dioni se upisao u strelce. Imali su crveno-beli još izglednih prilika, a sve vreme su igrali visoko.

Kairat je zapretio nekoliko puta i imao je dve dobre šanse. Prvi put je Borjan bio siguran, a drugi put je Vagner Lav šutirao pored gola.

42′ – Mirko Ivanić je srušen na samoj ivici šesnaesterca, iskosa sa leve strane. Katai je namestio loptu: 3:0!

39′ – Nova odlična šansa za Dionija. Katai je u skoku nadvisio Dugalića, prosledio loptu napred, Dioni se izborio za nju i šutirao nekako iz blizine, ali je Ustimenko ponovo bio siguran.

31′ – Zvezda je odigrala sjajan kontranapad. Ivanić je ukrao loptu i izneo je na protivničku polovinu. Usledila je kombinacija sa Kangom, ali je Mikanović blokirao šut Ivanića. Odlična prilika, Zvezda zaista igra moćno do sad.

31′ – Katai je odigrao povratnu za Falka, ali je golman Ustimenko sačuvao gol.

25′ – Sudija Andris Treimanis napravio je malu pauzu, tako da su igrači oba tima mogli da dođu do svojih klupa da se osveže.

22′ – Nova odlična prilika za Zvezdu! Falko i Gobeljić lepo sarađuju po desnom boku. Italijan je prebacio šesnaesterac i našao na Kataija, ali je njegov udarac iz blizine odbranila udarac. Vrlo lako je ovo moglo da bude 3:0.

21′ – Dioniiiii! Aleksandar Dragović je sjajno oduzeo loptu i proigrao “crnog bika”, koji je sa ivice šesnaesterca, sa desne strane, pogodio suprotni ugao! Odličan posao za njega, fantastičan rezultat za Zvezdu! Ovih 2:0 je vode dalje, ali, naravno, ima još mnogo da se igra.

13′ – Šušenačev je imao vrlo dobar pokušaj, ali Milan Borjan je ukrotio taj šut. Prva pretnja Kairata večeras. Kazahstanci su počeli da prete tek posle primljenog gola.

9′ – Namestio se Aleksandar Katai kada je dobio povratnu loptu iz šesnaesterca, a onda je sa blizu 25 metara, iskosa sa leve strane uputio sjajan šut, lopta je odskočila i završila u “maloj mreži”! Treba ovo Zvezdi, ali i Kataiju!

5′ – Gobeljić je imao dobru priliku, lepo je šutirao sa oko 20 metara, ali je odbrana prosledila loptu u korner.

4′ – Nema ništa posebno da se prijavi, bez dešavanja na terenu “Marakane”.

– Pre početka utakmice održan je minut ćutanja u čast nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i selektora reprezentacije Milana Živadinovića, kao i Ivana Toplaka, još jedne legende crveno-belih.

– Ovako je izgledao izlazak na teren:

 

– Osetite malo atmosferu sa stadiona “Rajko Mitić”, gde se nalazi naš reporter Dušan Nikolić:

 

– Deca se spremaju da navijaju, ovo su mališani iz Republike Srpske:

FK Crvena zvezda

– Stanković se odlučio za Marka Gobeljića umesto povređenog Gajića. Ovo će mu biti prvi minuti u sezoni, pošto je bio suspendovan i u prvenstvu i u Evropi zbog nesportskog ponašanja.

U Ligi šampiona je dobio crveni karton, a zbog incidenata u finalu Kupa Srbije je propustio prve dve utakmice Superlige.

– Rezerve:

Zvezda: Popović, Gajić, Babić, Degenek, Krstičić, Pavkov, Petrović, Lazetić, Ben, Srnić, Bakajoko, Krstović.

Kairat: Anarbekov, Alijukov, Alveš Koeljo, Kante, Ulšin, Mitrofanov, Anet, Ibraimov, Širobokov.

– Za ove igrače su se opredelili Dejan Stanković i Kiril Keker:

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo – Falko, Kanga, Ivanić, Katai – Dioni.

Kairat: Ustimenko – Mikanović, Dugalić, Alip, Vorogovski – Burančijev, Abiken, Poljakov – Šušenačev, Lav, Hovhanisjan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike