Zvezda je glavno uradila, o pojačanjima više pišu mediji: Terzić otkrio sve o Krstičiću i odlascima

24.06.2021

11:20

0

Prvi operativac srpskog prvaka otvoreno o aktuelnim temama

Zvezda je glavno uradila, o pojačanjima više pišu mediji: Terzić otkrio sve o Krstičiću i odlascima
Copyright Zvezdan Terzić, MN Press

Crvena zvezda je počela pripreme, sportski direktor je otkrio da se radi na dva pojačanja, a generalni direktor Zvezdan Terzić pričao je i o detaljima prelaznog roka i finansijama, nakon što je otkrio zašto je “puklo” između kluba i Aleksandra Prijovića. 

– Nema tu novih igrača, svi su već prošli kroz ovakve sastanke, trenutke, pripreme. Ovo su uobičajeni prvi sastanci, poželeo sam im da budu uspešni i zdravi. Predočili smo im ciljeve. To su Liga šampiona, titula, trofeji. Znaju da nije lako igrati ovde, suočavaju se sa pritiskom. I sada nas čeka 56 mečeva bez prava na poraz. Trebaće i sreće, ali sreća treba da se zasluži – rekao je Terzić. 

Produženi su ugovori sa trenerom Dejanom Stankovićem i Aleksandrom Kataijem, potpisan je Aleksandar Dragović, kao i Srđan Babić. Što se tiče ostalih pojačanja… 

– Više vi u medijima to pišete nego što nam trebaju pojačanja. Dragović je bolji igrač sa većim rejtingom nego Milunović. Vratio se Babić koji je sticao iskustvo u ozbiljnoj ligi, gde ima mnogo brzih igrača, drugačiji je to igrač nego što je bio. Mislim da sa njima dvojicom imamo čvršću odbranu nego što je bila – rekao je Terzić, a onda istakao: 

– Najveći kvalitet srednjih evropskih klubova kao što je Zvezda, srednjih u odnosu na klubove sa preko 500 miliona budžeta, jeste da se sačuva tim. Da se pune budžeti od transfera. Zvezda uspeva da sačuva tim, da produži ugovore sa nekim igračima. Šalje se poruka široj javnosti, kao što je potpisivanje novog trogodišnjeg ugovora sa Stankovićem, koji je pokazao da veruje u ovaj projekat. Posle i potpisivanje novog ugovora sa Kataijem, mogu i da sutra počnu kvalifikacije,  Zvezda je spremna. A imamo još četiri nedelje. 

Krstičić i odlasci

Nenad Krstičić je izrazio želju da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga. Želja je obostrana, ali postoji velika prepreka, za koju ćemo videti da li je nepremostiva. 

– On ima ugovor sa AEK-om, a nije realno da Zvezda plaća obeštećenje za igrača od 31 godine, to niko u Evropi ne radi, pa nećemo ni mi. On je dobar momak, ostavio je izvanredan utisak ovde i dobrodošao je ako nađe zajednički jezik sa upravom kluba. 

Priča se najviše o dolascima, ali šta je sa odlascima? Koliko se računa zarade od prodaje igrača? 

– Imali smo poslednjih godina trend prodaje igrača i zarade između 10.000.000 i 12.000.000 evra. To nam treba da bismo popunili naš budžet. Očekujem, biće ponuda za mlađe igrače, ovi iskusniji igrači ne mogu da idu dok se ne završe kvalifikacije – odgovorio je prvi operativac Zvezde. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike