Zvezda između Niša i duela protiv Milana: Dejan Stanković hvali igrača koga su mnogi otpisali

12.02.2021

15:39

0

Autor: D. B.

Crveno-beli sutra igraju protiv Radničkog

Zvezda između Niša i duela protiv Milana: Dejan Stanković hvali igrača koga su mnogi otpisali
Copyright MN Press

Poslednju proveru uoči spektakularnog duela protiv Milana (18. februar) u Ligi Evrope, Crvena zvezda će imati u Nišu. Lider Superlige i jesenji šampion pokušaće da i sa, verovatno najtežeg gostovanja u prolećnom delu šampionata, donese tri boda.

Opet, svestan je trener crveno-belih Dejan Stanković da će to biti jako teško, a razloga je mnogo – od toga da u Zvezdi ima problema sa povređenim, ali i suspendovanim igračima preko neizvesnosti oko toga da li će teren na “Čairu” biti zaleđen, pa do neminovnog razmišljanja oko meča protiv slavnog italijanskog tima.

Biće ovo teško gostovanje. Klimatski uslovi su takvi da ne znamo da li će biti zaleđen teren, a tako nismo navikli da igramo. Ipak, moramo da se prilagodimo svemu, kao što smo to radili u Novom Pazaru. Ne bih upoređivao te dve ekipe, različite su, ali nas čeka još jedna teška utakmica. Svako protiv Zvezde želi da se pokaže i dokaže, ali to neće uticati na naš cilj – počeo je priči Dejan Stanković.

Šef struke crveno-belih ne želi da sakrije da se meč protiv Milaneza opasno približio.

Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom iz Niša i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom – šalje jasnu poruku trener Zvezde.

O problemima, kada je reč o povredama, Stanković kaže

Imali smo peh, jer se Veljko Nikolić povredio, a upitno je i da li ćemo moći da računamo na Dijega Falćinelija, s obzirom na problem koji ima sa zadnjom ložom. Videćemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bismo doneli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom. Ka tome težimo i o drugom rezultatu ne razmišljam.

Nije sigurno ni da li će Filipe Falkom debitovati u Nišu.

Videćemo. Situacija u kojoj Njegoš Petrović ima kartone, a Veljko Nikolić povredu, utiče na to nam već nedostaju dvojica “bonusa”. To će doneti promene u startnoj postavi, ali videćemo šta će se desiti. Još uvek nisam odlučio da li će i kada debitovati. Jedva čekam da stekne kondiciju i da bude u stanju da odgovori svim zahtevima. Mnogo smo razgovarali i on je uz Kataija jedan od igrača koji sam može da napravi razliku u igri jedan na jedan ili jedan na dva. Fenomenalan je asistent, daje golove, a kada bude u potpunosti spreman, pokazaće sve što zna.

A što se tiče “bonusa” Stanković je precizan

Kada jednom obučeš dres Crvene zvezde više te niko ne pita koliko imaš godina. Mi imamo Erakovića, Gavrića, Krstovića, to su momci koji dobro znaju zahteve kluba i svesni su šta iz Niša moramo da donesemo. Nažalost, limit broja stranaca mi je pokvario sastav koji sam projektovao pred prolećni deo sezone, pa moram da modifikujem stvari u hodu. Ipak, imamo ozbiljan tim i svako ko bude igrao mora da pruži svoj maksimum. Svi su prvotimci, jednaki su i ne pravim razliku među njima.

Pročitajte još

Ipak, jedan igrač je zaslužio pohvale. Milan Pavkov je prolećni deo sezone počeo na sjajan način.

Pavkov je sjajan kada se probijaju “bunkeri”, ali je i Falćineli pokazao izvanredan kvalitet. On izdržava, prihvata duele, bori se… Mnogo mi je drago zbog Pavkova. Sjajno je radio, mnogo smo pričali i to tako mora da bude. Krenulo je da mu se vraća. Kada si pošten prema sebi, uvek dobiješ ono što zaslužuješ – zaključio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike