Zvanično: Partizan predstavio osmo pojačanje, sin je legende crno-belih

23.08.2021

08:48 >> 08:55

0

Crno-beli se trenutno pripremaju na Zlatiboru

Zvanično: Partizan predstavio osmo pojačanje, sin je legende crno-belih
Copyright Balša Koprivica, KK Partizan

Novo pojačanje Partizana je Balša Koprivica, potvrđeno je na sajtu crno-belih. Ugovor sa sinom Slaviše Koprivice, članom generacije koja je postala šampion Evrope potpisan je na tri godine.

– Balša Koprivica se vratio u Partizan. Mladi, 216 centimetara visoki centar, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa crno-belima. Balša je rođen 1. maja 2000. godine, na poslednjem NBA draftu je kao 57. pik izabran od strane Šarlot Hornetsa, da bi potom bio trejdovan u Detroit Pistons za koji je igrao tokom NBA letnje lige.

Današnji potpis predstavlja povratak Balše Koprivice na mesto gde je kao dečak, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake. U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku. Sa 14 godina, Balša je upisao školu “Nova Sautvestern”, odakle na kratko odlazi u Vindermir a potom i Montverde koju je pohađao i prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Kejd Kaningem.

Od oktobra 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta “Florida Stejt”, a nakon dve sezone u NCAA i igranja u NBA letnjoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu.

U poslednjoj sezoni na koledžu, Koprivica je imao učinak od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade po utakmici – navedeno je na sajtu crno-beli koji su trenutno na pripremama na Zlatiboru.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike