"Znao sam da se nešto loše desilo, razmišljao sam da odustanem, sada je sve u oblacima": Novak je mnogo zabrinut za nastavak Australijan opena

12.02.2021

13:45 >> 19:48

0

Autor: Adam Štulić

Srpski as pomešanih emocija posle velikog trijumfa

"Znao sam da se nešto loše desilo, razmišljao sam da odustanem, sada je sve u oblacima": Novak je mnogo zabrinut za nastavak Australijan opena
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, ali je njegov nastup u duelu protiv Miloša Raonića pod ogromnim znakom pitanja.

Srpski as se povredio tokom trećeg seta duela sa Amerikancem Tejlorom Fricom, kojeg je dobio posle ogromne borbe, koja je trajala tri i po sata, 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

– Mentalno, emotivno, osećam se sjano. Veliko je olakšanje što sam izvukao ovaj meč u ovakvim uslovima. Zaista jedinstvena situacija i jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri – rekao je Novak odmah posle duela, osvrnuvši se na povredu kuka.

– Ne želim da pričam o intenzitetu i nivou povrede, to u ovom trenutku neće da pravi veliku razliku, ali ljudi ne shvataju koliko je teško to kroz šta prolaziš na terenu, kako sam se osećao… Razmišlajao sam da li da odusntanem, nisam mogao da se krećem, riterniram, sve što sam mogao da radim jeste da serviram. Znao sam da je to moja jedina šansa i to me je izvuklo iz problema. Veoma sam ponosan, ali sam malo i zabrinut, mislim da je pukao mišić. Baš čudan bol, pre tajm auta sam znao da se nešto loše dešava, to je potvrdio i fizioterpeut. Nemam sjajna iskustva s kidanjima i naprsnućima mišića i nastavcima turnira, sve je u oblacima, ne znam da li ću moći da izađem na teren za dva dana… Uz božiju pomoć i volju, nadam se da ću uspeti..

Pročitajte još

Jedan od najčudnijih detalja u istoriji grend slem turnira, jeste to što je sredinom četvrtog seta publika morala da napusti tribine “Rod Lejver arene”, usled početka petodnevnog karantina koji je proglašen u Viktoriji.

– Ništa me više ne iznenađuje sa onim što imamo priliku da iskusimo, šta se dešava s virusom. Znali smo da će da bude karantin od pet dana, definitivno nije sjajno za publiku i navijače, uživali su, iako su u određenom momentima bili preglasni. U svakom slučaju, jedinstveno je iskustvo da igram pola meča s publikom a pola bez, nikada u karijeri to nisam doživeo – rekao je Novak i istakao nadu da će moći da igra u nastavku turnira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike