Zna se koliko će Pokuševski zaraditi od prvog ugovora, ali i koliko para dobija Olimpijakos

19.11.2020

12:44

0

Autor: D. B.

U NBA nema nedoumica kada su pare u pitanju

Zna se koliko će Pokuševski zaraditi od prvog ugovora, ali i koliko para dobija Olimpijakos
Copyright Promo/FIBA

Činjenica da je Aleksej Pokuševski tokom noći između srede i četvrtka izabran kao 17. pik na NBA draftu, osim potvrde nesumnjivog kvaliteta i talenta doneće maldom igraču i veliku finansijsku sigurnost.

U SAD ništa ne prepuštaju slučaju, već se sve jasno definisano propisima.  Svi igrači koji su bili izbori timova u prvoj rundi drafa dobijaju ugovore prema unapred propisanoj skali u zvaisnosti od rednog broja mesta sa koga je komesar NBA lige pročitao njihovo ime i prezime. Logično, prvi pik dobija i najveći ugovor, a potpom slede drugi, treći…

Pročitajte još: Ekskluzivni intervju “Arene sport” sa Aleksejom Pokuševskim neposredno posle noći koju će zauvek pamitti

Nada srpske košarke je kao 17. igrač na draftu ima pravo na platu u svojoj ruki sezoni od 2.470.700 dolara. U drugoj sezoni dobio bi povećanje na 2.594.300, dok mu je u trećoj godini ugovor zagarantovano 2.717.900. Ukoliko bi prvi ugovor bio produžen i na četvrtu godinu plata bi mu se povećala za 53.6%.

A ni njegov sadašnji klub Olimpijakos neće ostati bez naknade. Zanimljivo, crveno-beli iz Pireja dobiće veće obeštećenje za Pokuševskog, nego što je to slučaj sa Makabijem čiji je igrač Deni Avdija nop 9. izbor na draftu (okruglo milion evra). Na račun Olimpijakosa prema procenama iz Grčke moraće da legne 1.5 miliona evra.

Kada smo već kod Avdije, njegova plata u prvom ugovoru biće 3.724.300 dolara u prvoj godini, a do treće će mu primanja narasti do 4.096.800.

Pročitajte još: Šta se sve dešavalo tokom drafta

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike