"Moj tata je Zufer Avdija i on je sa Kosova iz Srbije"

19.11.2020

08:04 >> 08:27

0

Autor: D. B.

Sin nekadašnjeg miljenika navijača Crvene zvezde sve je jasno rekao samo jednom rečenicom

"Moj tata je Zufer Avdija i on je sa Kosova iz Srbije"
Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Kada budemo gledali NBA ligu za pet godina, mislim da ćemo shvatiti da će najbolji igrač ove draft klase biti Deni Avdija (19). Ovim rečima, tokom noćas održanog NBA drafta predstavili su američki mediji sina nekadašnjeg miljenika navijača Crvene zvezde Zufera, momak koga je Vašington pokupio kao 9. pika prve runde.

A kada je došao red da se Deni predstavi usledila je rečenica koja jasnu ukazuje na to da je Deni, iako je reprezentativac Izarela, države u kojoj je i rođen odgajan kako treba.

Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu, u Srbiji. Bio je reprezentativac Jugoslavija i igrao je za klubove u Izraelu. Nikad mi nije bio trener pošto se nismo slagali na terenu. Sećam se da sam jednom promašio četiri uzastopna šuta, a da mi je tata rekao: “Pa to nije pravi mentalitet, ne možeš da promašiš četiri šuta u nizu”. Odgajio me je da budem takmičar.

Zufer Avdija Foto MN Press

Deni je vodio juniorsku i mladu reprezentaciju Izraela do titula šampiona Evrope, a imao je šta i da poruči svima koji su u njega verovali.

– Izrael je mala država koja nije imala mnogo igrača u NBA. Uzbuđen sam. Poruka za sve moje prijatelje, sve koje me vole je – hvala! – objasnio je, nema sumnje buduća NBA zvezda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike