Prve izjave Pokuševskog: O Oklahomi, Prestiju, poređenju sa Janisom, ciljevima...

19.11.2020

04:54 >> 08:29

0

Srpski igrač nije krio uzbuđenje

Prve izjave Pokuševskog: O Oklahomi, Prestiju, poređenju sa Janisom, ciljevima...
Copyright MN Press

Kao 17. pika Oklahoma bira Alekseja Pokuševskog. Ove reči Adama Silvera nešto pre četiri sata ujutru po srednjeevropskom vremenu su obradovale mnoge u Srbiji.

Još jedan srpski igrač je putem drafta i zvanično postao deo najjače košarkaške lige na svetu. Već po prvim reakcijama i intervjuu za “Arenu sport” je pokazao koliko je srećan zbog svega.

Rano jeste bilo, ali je uzbuđenje bilo veliko, tako da smo svi bili orni – počeo je priču Pokuševski.

Pročitajte još: Sada je i zvanično: Pokuševski saznao gde počinje NBA karijeru

Koliko su Tanderi bili ozbiljni u nameri da ga angažuju govori i to što su napravili trejd sa Minesotom kako bi poboljšali sebi poziciju na draftu i kako ne bi rizikovali da neko “ukrade” Pokuševskog. Deo te razmene je bio Riki Rubio.

Prezadovoljan sam. Očekivanja jesu bila visoka. Međutim, ovo je premašilo i moja očekivanja. To što je i Rubio bio uključen u trejd verovatno govori o tome koliko su me želeli. Priznajem, bio sam iznenađen takvim dešavanjima.

Od ranije se govorilo da je dobio obećanje od “grmljavine” da će ga oni izabrati.

Ne znam odakle su te glasine krenule, ali nikakvo obećanje nije postojalo. Verovatno su imali veliku želju da me dovedu.

Deo svega toga je bio jedan od najboljih generalnih menadžera u NBA ligi – Sem Presti. Čovek koji je draftovao čuveni trio Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden. Sva trojica su osvojila priznanje za najkorisnijeg igrača sezone (MVP).

Čuo sam dosta stvari o Prestiju. Dobar je generalni menadžer, poznat je u tom svetu. To što je učestvovao u svemu govori koliko poverenja imaju u mene.

Moraće to poverenje da opravda Aleksej.

Sada ide teži deo sa 100 puta više rada, truda, znoja, svega što je potrebno.

Koliko veruje u sebe govori i to da očekuje minute već naredne sezone.

Nadam se da ću očekivanja ispuniti čim dođem u Ameriku na treninge na tih nekoliko nedelja i da ću uspeti da dobijem neke minute već u prvoj sezoni – poručio je Pokuševski i dodao da tek treba da dogovori sa klubom i agentom kada će otputovati “preko bare”.

Pročitajte još: “Taj momak iz Srbije bi mogao da bude budućnost nekog NBA kluba”

Visina od 214 centimetara sugeriše da može da igra na centarskim pozicijama, ali ima karakteristike igre koje odgovaraju igračima sa spoljnih pozicija.

Vidim kako košarka napreduje, deluje mi da sve manje postoje te određene pozicije. Igrač koji je visok, koji zna sa loptom, može da bira šta će da igra. Bilo to kroz “pik en rol”, pravljenje blokova, igra na niskom postu, šut iz bloka. Ako si dobar igrač, možeš sve, nema određene pozicije.

Već neko vreme ga porede sa Janisom Adetokumbom.

Ima nekih stvari koje nas spajaju. Obojica smo igrali u drugoj ligi Grčke. Imamo sličnu konstituciju tela sa 18 godina. Košarkaški gledano, ne bih rekao da smo toliko slični.

Svestan je da će morati da radi na svom telu.

Poslednjih nekoliko meseci, koliko nisam igrao, sam dosta radio na sebi. Nisam nabacio previše kilograma, ali se vidi napredak. Očekujem mnogo više, da se nabace kilogrami i sve što treba.

Za kraj je naglasio da dugoročni ciljevi postoje.

Uvek imam ciljeve u košarci. Za sada sam ostvario sve. Najviše me zanima da odem u klub koji me hoće da raidm za njih, da treniram sa njima i da im omogućim što bolje mesto u plej-ofu, sezoni – zaključio je Pokuševski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike