Zbog čega je Azerbejdžan teži rival od Portugalaca? Legendarno krilo ima jasan stav

30.03.2021

09:49 >> 14:13

0

Autor: D. B.

Vladimir Petrović Pižon o meču koji danas očekuje orlove i novom selektoru Stojkoviću

Zbog čega je Azerbejdžan teži rival od Portugalaca? Legendarno krilo ima jasan stav
Copyright MN Press

Kako meč Azerbejdžana i Srbije vidi čovek koji je 34 puta u onoj staroj Jugoslaviji mogao da se pohvali da je reprezentativac? Kako četvrtoj Zvezdinoj zvezdi izgleda legenda njegovog kluba Dragan Stojković Piksi u ulozi novog selektora?

Odgovore je, gostujući u Jutarnjem programu RTS dao Vladimir Petrović Pižon.

– Bio bih neskroman da ne kažem, vraća se vera. Ali, ne treba ih previše hvaliti jer vidite da je svaki meč interesantan. Prvi smo dobili Irce sa 3:2, pa je onda usledilo 2:2 protiv Portugalaca. Sledi utakmica protiv tima koji nema veliko ime, ali je nezgodan – objasnio je Pižon za RTS.

MN Press

Za čuveno krilo današnji meč je teži nego dueli protiv Republike Irske i Portugalije.

– Kada igraš protiv Portugalije znaš s kim i protiv koga igraš. Danas je najteži meč, nije veliko ime, a mora da se pobedi – objasnio je Petrović koji se tokom selektorske karijere suočio sa sličnim problemom kada je igrao protiv Estonije i nije uspeo da je pobedi u dva meča (poraz 1:3 na domaćem terenu i remi 1:1 na gostovanju).

Ono što Pižon pokušava da dodatno objasni je i činjenica da je novi selektor Piksi Stojković imao malo vremena da uigra tim.

– Uvek je za drugo poluvreme ostavljao ono pravo. Da se nadoknadi ono što je izgubljeno u prvom. Mislim da nije imao dovoljno vremena da upozna sve igrače. Ove utakmice će dobro doći jer će moći da sagleda sve igrače i odmah da napravi pravu postavu.

Pročitajte još

Potom je Petrović govorio i detaljno o ulozi Dragana Stojkovića Piksija.

– Piksi je veliki trener. Bio je dobar igrač i ima sposobnost dobrog oratorstva. Verujem da može da napravi dobre rezultate. Vidite i sami da se nema vremena, on je imao tri dana da spremi reprezentaciju, nije mogao ni ljudski trening da napravi. Čak i da ne bude dobar rezultat i da se ne plasiramo na SP, Piksi bi trebalo da ostane selektor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike