Stamenković za 24sedam: Azerbejdžan je tvrd orah, ali Srbija, konačno, ima lidera i harizmu na klupi

30.03.2021

05:37 >> 07:37

0

Autor: Milan Nastić

Orlovi danas u Bakuu na novom ispitu na putu ka Svetskom prvenstvu

Stamenković za 24sedam: Azerbejdžan je tvrd orah, ali Srbija, konačno, ima lidera i harizmu na klupi
Copyright MN Press

Da li postoji bolji sagovornik na temu fudbala u Azerbejdžanu od čoveka koji je u dva navrata tokom prethodne decenije bio njegov deo? Teško.

Zbog toga smo uoči meča ove reprezentacije i Srbije u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u pomoć pozvali Sašu Stamenkovića. Nekadašnji golman Crvene zvezde, danas čuvar mreže Sabaha, a nekada poslednja brana za protivničke napadače Nefčija, uveren je u uspeh “orlova”.

– Znam da se očekuje pobeda, ali isto tako to neće biti nimalo lako. Azerbejdžan je tvrd orah svima na domaćem terenu. Bilo bi lepo da se kompletira ovaj ciklus sa još tri osvojena boda. Posle dužeg vremena reprezentacija ima lidera, čoveka sa autoritetom i na terenu i van njega. Azerbejdžan vidi svoju šansu u prvih 15-20 minuta, a Srbija u kolektivnoj igri. Opet, ja očekujem da će individualni kvalitet da presudi – poručio je Stamenković za 24sedam.

Golman rođen u Leskovcu smatra da je Dragan Stojković Piksi najbolje rešenje za selektora Srbije i jasno otkriva kakvo poverenje ima u novog šefa struke reprezentacije.

– Njegova harizma i kvalitet se ne dovode u pitanje. On je već vratio poverenje u reprezentaciju Srbiju. Ima ogromno iskustvo i siguran sam da će najbolje da izvuče iz igrača. Od igrača ne bih nikoga izdvojio, bilo bi nepravedno. Smatram da je naš najveći adut kolektiv i smatram da je to ključ uspeha.

MN Press

Saša Stamenković ističe da je Azerbejdžanu cilj da pomrsi račune nekoj od selekcija koje su favoriti u grupi.

– Ambicije su da se oduzmu bodovi nekoj jačoj reprezentaciji kao što je Srbija i da tako skrenu pažnju na sebe. Naše šanse su svakako velike u ovom meču. Opet, smatram da se ne treba zadovoljavati plasmanom na SP, već da treba gledati kako da se napravi nešto u Kataru sledeće godine – istakao je Stamenković.

Iako ima 36 godina, Saša Stamenković i dalje ne razmišlja o tome da završi golmansku karijeru.

Pročitajte još

– Trenutno dobro branim i iskustvom pomažem ekipi. Tako da ne razmišljam o završetku. Ako Bog da i zdravlje me posluži, želim da branim što duže. Velika je čast i privilegija biti u sportu i odrastati u njemu. Mnogo toga mi je fudbal već dao. Tu sam, a šta će biti dalje videćemo…

Kao bivši golman crveno-belih, Stamenković je govorio i o Crvenoj zvezdi.

– Svaka Zvezda je velika, pa tako i ova. Želim da tako nastave i do kraja sezone – zaključio je Stamenković za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike