Završnica Superlige: Jedni se uzdaju u dobru "formu", drugi spas vide samo u hapšenjima

07.05.2021

08:24 >> 12:14

0

Da budem iskren, kako je krenula borba za opstanak u ligi, bolje da ljudi ne gledaju ništa, od sramote. I to ćemo morati da počistimo sve. Tačka, rekao je ?

Završnica Superlige: Jedni se uzdaju u dobru "formu", drugi spas vide samo u hapšenjima
Copyright MN press /

Ostalo je još tri kola do kraja Superlige, a već nedeljama traje cirkus oko borbe za opstanak u eliti pa je čak i predsednik Aleksandar Vučić morao da obeća pojedincima odlazak iza rešetaka, jer država više se ne može da podnese sramotu koju, kako on reče, fudbalska banda nanosi celom društvu iz nedelje u nedelju.

Fudbalska kuhinja je još ranije napravila svoje planove, ne računajući da bi i šef države mogao da se umeša u rasplet profesionalnih liga, pa ostaje da se vidi kako će teći dalja njihova realizacija. Prema pričama koje su ranije kružile kuloarima naredna tri kola odigraće se po pripremljenom scenariju, u kome će se između Voždovca, Javora i Novog Pazara pronaći dva putnika za drugu ligu. Otpisani su odavno Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija, dok će preostala dva mesta pokušati da izbegnu ekipe od 8. do 16. mesta na tabeli, a navedena tri tima sa “najslabijim leđima” već su pripremljena za odstrel.

Dajemo pregeled svih “ugroženih”, njihove utakmice do kraja sezone i šta im donosi spas, a šta ih tera u niži rang. Nekome će “forma” biti jedini izbor u borbi za opstanak, drugi mogu samo da priželjkuju da akcija predsednika Srbije, policije i pravosuđa krene što je pre moguće.

Osmoplasirani Metalac ima prvu meč loptu za opstanak. Kod kuće igra sa Bačkom i sa eventualnom pobedom došao bi do spasonosne granice od 51. boda, koja bi teško mogla da ga pomakne ispod crte. Ako i ne iskoristi meč loptu sa ekipom iz Bačke Palanke sledeći je Novi Pazar, ponovo u ulozi gosta. Tek na kraju dolazi meč na “Rajku Mitiću” protiv Crvene zvezde, mada ko zna…

8. Metalac 48
Bačka D
Novi Pazar D
Crvena zvezda G

Na devetom mestu su Kruševljani sa 47 bodova. Navijači i mediji su konstatovali da im je forma kao Mančester sitija, ali na pominjanje obećanja predsednika Vučića da će započeti hapšenje fudbalske bande, iz Kruševca su poručili da oni mirne savesti čvrsto i spokojno dočekuju te dane i sebe ne pronalaze u tim rečima šefa države. U sledećem kolu sleduje im igra “na nož” na krovu protiv Voždovca, pa dočekuju kući nezainteresovanu Mladost i na kraju gostuju Novom Pazaru. Potrebna im je jedna pobeda da bi došli do luke spasa, a biće važno i sa kakvim stavom će izaći pred “zmajeve” i Pazarce zbog ostalih klubova.

9. Napredak 47
Voždovac G
Mladost D
Novi Pazar G

Na desetom mestu su Subotičani. Fudbaleri Spartaka su prolećnom rasprodajom doveli sebe u poziciju da drhte za status. Mogli sve to da prekrate u sledećem kolu kada dočekuju Inđiju, jer posle im sledi gostovanje Vojvodini, pa utakmica protiv Rada u Subotici. A “građevinari” igraju u životnoj formi i ne bi smeli da dočekaju poslednje kolo sa nejasnom perspektivom.

10. Spartak 47
Inđija D
Vojvodina G
Rad D

Sa 11. pozicije Javor bi u nekim drugim ligama mirnije posmatrao završnicu prvenstva, ali samo 45 bodova, težak raspored i forma konkurencije ne daje baš mnogo povoda za spokoj. U narednom kolu idu u Bačku Topolu TSC, pa im dolazi Čukarički i na kraju odlaze na krov Voždovčanima. Samo šest bodova su garancija da će opstati i da ih “igranke” ostalih ne zanimaju.

11. Javor 45

TSC G
Čukarički D
Voždovac G

Voždovčanima gori, baš kao i Ivanjičanima, ali sudbinu i dalje drže u svom naručju. Već u sledećem kolu imaju imperativ pobede nad Napretkom na svom terenu, pa odlaze u Humsku Partizanu, da bi krug zatvorili sa Javorom. Isto važi, dve pobede su jedina garancija ostanka

12. Voždovac 44
Napredak D
Partizan G
Javor D

Proleter je tek u Ivanjici remijem pokazao da im je stalo do mesta u Superligi. U poslednjih osam kola osvojili su samo bod, ali najavljuje se i njihov uzlet u naredna tri kola. Prvi su im na redu Surduličani, pa igraju u Inđiju i za kraj im je zakazan gradski derbi sa Vojvodinom.

13. Proleter 44
Radnik D
Inđija G
Vojvodina D

Nišlije u sledećem kolu dočekuju Rad. Tu je računica dosta jasna, jer sa bodom na Čairu protiv Rada, uz dve pobede u mečevima sa Zlatiborom u Užicu i protiv Bačke u Nišu, ova sezona će biti samo ružna prošlost. Ostaje da se vidi da li će se sve odigrati po ovom scenariju.

14. Radnički 44

Rad D

Zlatibor G

Bačka D

Rad je jedna od dve ekipe ispod crte koja želi prolaz dalje ka sredini tabele. U sledećem kolu igraju na Čairu da ne izgube, dočekuju Mačvu i završavaju sezonu sa Spartakom u Subotici.

15. Rad 43

Radnički G

Mačva D

Spartak G

Novi Pazar mora da pobedi Mladost u sledećem kolu kao domaćin. U suprotnom jedan putnik za drugu ligu biće poznat. Ništa lakše neće biti ni protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, a obe ove utakmice daju ili oduzimaju značaj domaćinstva protiv Napretka u poslednjem kolu.

16. Novi Pazar 42

Mladost D

Metalac G

Napredak D

Kladionice, naravno, reaguju na sve moguće priče. Probajte danas da se kladite na mečeve Superlige koji su na programu ovog vikenda. Nećete ih naći u ponudi. Sreću možete okušati na utakmice albanskog prvenstva, Saudijske Arabije, Rumunija, ali srpska Superliga je sklonjena, kladionice znaju najbolje zašto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike