Zadar slavio posle produžetka: Crno-belima nije bilo dovoljno ni 16 trojki za pobedu

27.02.2021

18:13 >> 18:29

0

Autor: M. R.

Košarkaši Partizana poraženi u 19. kolu ABA lige - 96:94.

Zadar slavio posle produžetka: Crno-belima nije bilo dovoljno ni 16 trojki za pobedu
Copyright Promo/ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Partizana su večeras upisali 11. poraz u ABA ligi ove sezone. Oslabljeni tim iz Humske je preko Jaramaza uspeo da izbori produžetak u Zadru, ali je domaći tim došao do pobede posle dodatnih pet minuta – 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11).

Crno-beli su postigli duplo više trojki od protivnika, 16 naspram 8, ali su u reketu potpuno prepustili dominaciju Zadranima. Posle 19. kola ABA lige ekipa Saše Filipovskog ima skor 7-11, uz jedan zaostali meč. Tim Veljka Mršića je ostvario šest pobeda i devet poraza.

I u kompletnom sastavu košarkaši Partizana ove sezone protiv bilo kog protivnika nisu mogli unapred da očekuju sigurnu pobedu. Ovog puta su se pred susret sa Zadranima našli u veoma teškoj situaciji, tako da su znali da ih čeka još komplikovaniji zadatak nego inače. U sastavu nije bilo povređenih Veličkovića, Mike i Mozlija, dok je na klupi bio roviti Pejdž, ali nije ulazio. I pored toga što je Zadar igrao bez bitne karike Aleksandra Bursaća, znali su izabranici Veljka Mršića da imaju lepu priliku da naprave iznenađenje.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, košarkašima Partizana je ovog puta šut za tri odlično polazio za rukom. Pogodili su osam trojki iz 16 pokušaja u prvom poluvremenu (četiri je ubacio Perkins), ali su potpuno zakazali kad je šut za dva poena u pitanju. Za 20 minuta samo su četiri puta ubacili za dva. Zadar je dobio bitku u reketu, pogađali su kako su i kada su hteli. Bili su igrači hrvatskog tima bolji na skoku, imali su više asistencija, manje izgubljenih lopti, ali su zbog trojki Partizana, na pauzi vodili samo – 41:37.

U trećoj četvrtini domaći su izgradili dvocifrenu prednost, koristeći rupe u Partizanovoj odbrani i vezane greške u napadu. Na 15 minuta pre kraja meča Zadar je vodio – 56:45. Uspeli su da smanje taj zaostatak košarkaši Partizana do kraja treće četvrtine. Teren je u završnici te deonice morao da napusti Rade Zagorac posle pada u reketu protivnika, zamenio ga je Trifunović.

Upravo je Uroš, zajedno sa sa Tomasom, održavao crno-bele u igri tokom poslednje deonice. Rašon se posebno razigrao, približio svoj tim rivalu, da bi Perkins posle jedne trojke u padu četiri minuta pre kraja doneo izjednačenje – 75:75. Odgovor je posle minut i po dao Mavra, koji je pogodio za tri o tablu sa osam metara. Karter je takođe dao trojku, a uzvratio Jaramaz. Trifunović pogodio za dva, pa je pred poslednjih 60 sekundi Zadar vodio – 81:80. Imali su crno-beli napad za vođstvo, ali je Perkins napravio korake. Palokaj je na drugoj strani bio siguran, a Jaramaz je sekund pre kraja utakmice doneo – 83:83.

Pobednik je morao da bude rešen u produžetku. Zadar se bolje snašao u dodatnom periodu, imao je šest poena razlike i bio je blizu pobede, kada je trojku pogodio mladi Nikola Radovanović (96:93). Ostalo je još osam sekundi, a napad su imali domaći. Faul su crno-beli napravili tek minut i po pre kraja. Vuković je promašio oba bacanja, a onda je fauliran Dangubić. Pogodio je jedno, drugo promašio i to je bilo to. Zadrani su upisali pobedu – 96:94.

ZADAR: Mavra 20 (4sk, 3as), Karter 17, Džastis 11, Palokaj 4, Brala, Junaković 2, Buljan, Onuaku 11, Planinić 2, Kraljević 6, Jordano 12, Vuković 11 (7sk, 6as).

PARTIZAN: Zagorac 8, Pejdž, Dangubić 4, Stefanović, Jaramaz 19 (7as), Perkins 18 (5sk), Jovanović, Janković, Radovanović 3, Tomas 24 (9sk), Trifunović 18 (8sk, 2as).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike