Pogled u Disciplinski pravilnik FSS: Kakve su kazne za nameštanje

11.04.2021

11:47

0

Autor: D. B.

Od globe od 10.000.000 dinara do isključenja iz takmičenja do dve takmičarske godine

Pogled u Disciplinski pravilnik FSS: Kakve su kazne za nameštanje
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Kakave kazne čekaju timove i pojedince za koje se utvrdi da su učestvovali u u nameštanju fudbalskih utakmica?

UEFA je poslala dokumentaciju Fudbalskom savezu Srbije vezanu za nameštanju dva meča u Superligi u kojoj se nalaze nekoliko vrsta dokaza za nečasne radnje i to od praćenja sumnjivih uplata u kladionicama do analiza igrača na terenu.

Zavirili smo u Disciplinski pravilnik FSS i pogledali smo šta on kaže.

Dakle, igrač za koga se dokaže da je učestvovao u nečasnim radnjama može da dobije zabranu igranja od šest meseci do dve godine, fudbalski radnik ili sudija zabranom vršenja funkcije od godinu do dve godine, klubu može da bude oduzeto do 30 bodova ili da mu bude izrečena kazna do 30 negativnih bodova, ali i da bude vraćen u dva ranga niži stepen takmičenja.

Ono što je posebno interesantno je da ukoliko se pokaže da klub ponovo kriv za nameštanje postoji i predviđena kazna od isključenja iz budućih takmičenja tokom jedne ili dve takmičarske sezone.

Pročitajte još

U članu 83. koji se odnosi na dostavljene informacije nadležnih organa UEFA, navodi se da ukoliko FS Srbije dobije od ove organizacije pisanu informaciju da su klub ili fudbalski radnici činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet utakmice ili takmičenja, predviđene kazne iznose od 1.000.000 do 10.000.000 dinara ili oduzimanje od šest do 15 bodova (odnosno kaznom od šest do 15 negativnih bodova).

Istim članom Disciplinskog pravnika predviđeno je da se klub kazni i diskvalifikacijom u najmanje jedan niži rang takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike